Vacatures vrijwilligerswerk

Bij ROZ Eindhoven werken we met professionals, maar zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met bijvoorbeeld het uitlaten van honden, verzorgen van dieren of schoonmaken van de hokken.

Meldkamermedewerker

Heb jij een hart voor dieren en mensen, houd jij altijd het overzicht en ben je zowel communicatief als administratief sterk? Houd je van uitdaging en heel veel afwisseling? Dan zoeken we jou om ons meldkamerteam te versterken.

Dierenambulance (chauffeur/bijrijder)
-NACHTDIENST-

Ben jij een echte nachtbraker, sta je je mannetje of vrouwtje en wil je iets betekenen voor dieren in nood in Brabant Zuidoost? Dan zijn we op zoek naar jou om onze dierenambulance ook ‘s nachts op de weg te houden. 

Avondmensen en weekendkrachten

Wil jij je inzetten voor de dieren in Brabant Zuidoost en heb je ‘s avonds of in het weekend een paar uur over? Meld je dan snel aan als chauffeur of bijrijder op onze dierenambulance.   


Gastgezin kitten

lk jaar worden er vele zwerfkatjes geboren in de regio Eindhoven en opgevangen in het dierenasiel. Deze pluizenbolletjes worden regelmatig gevonden zonder moeder, zijn vaak ziek en zijn niet gewend aan mensen. Voor deze kittens zoeken we pleeggezinnen die zorgen dat de katjes gezond en sociaal worden zodat ze geadopteerd kunnen worden.

Schoonmaak dierverblijven

De dieren die we opvangen moeten dagelijks verzorgt worden. Dit betekent dat de verblijven gereinigd en ontsmet moeten worden, net als de voer- en drinkbakken en daarbij moeten de dieren geobserveerd worden. Wanneer een dier zich anders dan anders gedraagt of er iets vreemds gezien wordt in een verblijf, rapporteer je dit aan de verantwoordelijke medewerker.

Socialisatie

Om een goede match te maken met een nieuwe eigenaar is het belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het gedrag en karakter van een dier. Als socialiseerder ga je aan de slag met een dier om normaal/soorteigen gedrag te vertonen en rapporteer je over zijn gedrag en gezondheid via formulieren of in acute gevallen mondeling aan een beroepskracht.

Opvangchauffeur

De dieren die in ons opvangcentrum verblijven moeten met enige regelmaat naar de dierenarts en de dieren in onze tijdelijke wildopvang verhuizen na 24 uur naar Vogelasiel Someren of een andere opvang. Om dit vervoer veilig en regelmatig te garanderen zoeken wij chauffeurs..

Zorg coördinator gastgezin

De dieren die in gastgezinnen verblijven zijn veelal zwak, ziek en/of jong. Gastgezinnen zijn 24 uur per dag in touw om deze dieren alle hulp te bieden die nodig is. Voor alle gevallen dat een gastgezin vragen heeft over de zorg voor dieren of medische vragen over de dieren die ze opvangen, hebben we vrijwillige zorgcoördinatoren. Zij zijn het eerste aanspreekpunt als een gastgezin het even niet meer weet.

Gastgezin hond

Volwassen, gezonde dieren kunnen doorgaans in het Dierenopvangcentrum opgevangen worden. Echter voor hele jonge dieren, heel erg zieke dieren of dieren die gesocialiseerd moeten worden, is het beter om in gastgezinnen ondergebracht te worden. Daar kan meer aandacht gegeven worden, krijgen ze meer individuele zorg, wennen ze beter aan een “normale” huissituatie en de infectiedruk is lager.

Honden uitlaat/schoonmaak

Jaarlijks vangen we veel honden op die korte of soms wat langere tijd in het ROZ verblijven. De honden moeten dagelijks meerdere malen uitgelaten worden en indien nodig moeten ze getraind worden en hun hok schoongemaakt. Dit wordt gedaan door de (vrijwillige) dierverzorgers en hondenuitlaters.

Dierverzorger/kynologisch instructeur

Na het schoonmaken is er tijd om de dieren nog wat extra aandacht te geven in de vorm van het aanbieden van verrijkingsmateriaal, borstelen, uitlaten of spelen op de speelweides van de dierenopvang. Wanneer een hond zich anders dan anders gedraagt of er iets vreemds gezien wordt in een kennel, rapporteer je dit aan de verantwoordelijke medewerker.