Vacatures vrijwilligerswerk

Bij het dierenopvangcentrum van ROZ Eindhoven werken we met professionals, maar zoeken we ook altijd vrijwilligers. Momenteel zoeken we dierverzorgers, schoonmakers, socialiseerders, meldkamermedewerkers, dierenambulance-chauffeurs en gastgezinnen. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Gastgezin kitten

Elk jaar worden er vele zwerfkatjes geboren in de regio Eindhoven en opgevangen in het dierenopvangcentrum. Deze pluizenbolletjes treffen we regelmatig aan zonder moeder, zijn vaak ziek en zijn lang niet altijd gewend aan mensen. Voor al deze kittens zoeken we pleeggezinnen die helpen de katjes gezond, sterk en sociaal te maken en hun kansen op adoptie te optimaliseren.

Dierverzorger

De dieren die we opvangen hebben 365 dagen per jaar verzorging nodig. Dit betekent dat hun verblijven en voer- en drinkbakjes minstens eens per dag gereinigd en ontsmet moeten worden. Daarnaast is het belangrijk dat de dieren goed gemonitord worden. Ook dat is het werk van de dierverzorger. Gedraagt een dier zich anders dan normaal, is er iets vreemds aan de hand in de bak, dan rapporteer je dit aan de verantwoordelijke medewerker.

Socialisatie

Om een goede match te maken met een nieuwe eigenaar is het belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het gedrag, het karakter en de specifieke kenmerken van een dier. Als socialiseerder ga je intensief aan de slag met een dier. Je observeert hoe het dier zich gedraagt en wat het leuk en minder leuk v indt en signaleert veranderingen. Je rapporteert je bevindingen via standaardformulieren en/of mondeling aan een beroepskracht.

Meldkamermedewerker

Heb jij een hart voor dieren en mensen, houd jij altijd het overzicht en ben je zowel communicatief als administratief sterk? Houd je wel van een beetje veel uitdaging en heel veel afwisseling? Dan zoeken we jou om ons meldkamerteam te versterken.

Chauffeur dierenambulance

Wil jij je inzetten voor de vele, zeer diverse dieren die in Brabant Zuidoost leven en helaas soms gewond of in de knel raken of ziek worden, ben je in het bezit van een rijbewijs én heb je een paar uur per week tijd? Meld je dan snel aan als chauffeur voor onze dierenambulance.    

Hondenuitlater/-verzorger

Jaarlijks vangen we veel honden op die korte of wat langere tijd bij ROZE verblijven. Al deze honden vereisen meerdere wandelingen per dag, een flinke dosis aandacht, elke dag een brandschoon en ontsmet hok, uitgekiend voer en soms ook extra training. Al deze taken liggen in handen van onze (vrijwillige) dierverzorgers en hondenuitlaters.


Opvangchauffeur

De dieren die in ons opvangcentrum verblijven gaan met enige regelmaat naar de dierenarts en de dieren in onze tijdelijke wildopvang verhuizen na 24 uur naar Vogelasiel Someren of een andere opvang. Om dit vervoer veilig en regelmatig te garanderen zoeken wij chauffeurs..

Zorgcoördinator gastgezin

De dieren die in gastgezinnen verblijven zijn veelal zwak, ziek en/of jong. Gastgezinnen zijn 24 uur per dag in touw om deze dieren alle hulp te bieden die nodig is. Voor het geval een gastgezin vragen heeft over de zorg voor dieren of medische vragen over de dieren die ze opvangen, hebben we vrijwillige zorgcoördinatoren nodig. Zij zijn het eerste aanspreekpunt als een gastgezin het even niet meer weet.

Gastgezin hond

Volwassen, gezonde dieren kunnen doorgaans in het dierenopvangcentrum zelf opgevangen worden. Hele jonge dieren, heel erg zieke dieren of dieren die gesocialiseerd moeten worden, zijn echter beter af in een gastgezin. Daar krijgen ze des te meer aandacht, zijn ze gegarandeerd van individuele zorg, wennen ze beter aan een “normale” huissituatie en is de infectiedruk lager.

Dierverzorger/kynologisch instructeur

Na het schoonmaken is er tijd om de dieren nog wat extra aandacht te geven in de vorm van het aanbieden van verrijkingsmateriaal, borstelen, uitlaten of spelen op de speelweides van de dierenopvang. Wanneer een hond zich anders dan anders gedraagt of je iets vreemds ziet in een kennel, rapporteer je dit aan de verantwoordelijke medewerker.

Kattenverzorger verwilderde zwerfkatten

Als kattenverzorger werk je in de ochtenden bij de verwilderde katten. Je zorgt dat de katten een schoon hok krijgen en gevoerd worden. Daarbij let je op hun gedrag en gezondheid en houd je hierover een administratie bij. Verder help je bij alle voorkomende taken die noodzakelijk zijn rondom TNRC-acties. We werken met een overloopsysteem. De verzorging van de verwilderde katten is volledig “hands-off”.  

TNR vangmedewerker chauffeur en bijrijder

Voor de TNR- (Trap Neuter Return) vangacties zijn we op zoek naar vangmedewerkers. Als vangmedewerker ga je samen met een andere vrijwilliger, op vaste dagen of dagdelen, op pad om vangkooien uit te zetten om verwilderde katten te vangen. Soms is het nodig om in de buurt te blijven van de vangkooien, andere keren kunnen de kooien uitgezet worden en later weer opgehaald. Na een aantal dagen als de katten “geholpen” zijn door de dierenarts en ze hersteld zijn van de narcose, laat je ze weer los op de plek waar ze gevangen zijn.   

TNR Buurtonderzoeker

Met elke TNR-actie is het de bedoeling om zwerfkatten te vangen die geen eigenaar hebben. Het is nodig om goed uit te zoeken of de katten waar een melding van is gedaan echt geen eigenaar hebben. Heeft de kat geen eigenaar dan is het voor het succes van de vangactie ook belangrijk om te weten waar de kat zijn voedsel vandaan haalt. Dit zal altijd de meest geschikte plek zijn om de kat te vangen. Hier kom je alleen achter door onderzoek te doen in de buurt waar de kat vandaan komt. Dit doe je door ter plaatse bij buurtbewoners informatie op te vragen en eventueel te flyeren.