Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Neem een kijkje tussen onze plaatsbare asieldieren en vul het intake-formulier in. Vervolgens zullen wij contact met je opnemen om een kennismakingsafspraak in te plannen. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze (vrijwillige) medewerkers zijn je hierbij graag van dienst.

Ben je op zoek naar

Kennismaken
Om een zo goed mogelijk beeld van jou en jouw leefsituatie te krijgen vragen we bij katten, honden en konijnen om bij interesse een intakeformulier in te vullen. Zo leren we jou, voorafgaand aan de kennismakingsafspraak een beetje kennen en kunnen we zien of je een mogelijke match bent met het dier waarop je hebt gereageerd. Omdat het voor zowel jou, als voor het dier, belangrijk is dat jullie behoeftes zoveel mogelijk bij elkaar passen, vragen we om de intakeformulieren zo eerlijk mogelijk in te vullen.

Mocht je nog niet goed weten wat je precies zoekt in een nieuw huisgenootje, dan kun je het intakeformulier ook invullen met als notitie dat je niet specifiek op één dier reageert. Wij kunnen dan naar aanleiding van dit formulier kijken welke dieren bij jou zouden kunnen passen, waarna we graag een oriënterende kennismaking met je inplannen, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar jouw ‘perfecte match’.

De asieldieren zijn alleen te bezoeken op afspraak, spontaan binnenlopen is helaas niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk dieren te reserveren zonder het invullen van het betreffende intakeformulier.

Adopteren
Dieren gaan bij ons nooit op de eerste kennismaking mee. (Uitzonderingen zijn vogels, kleine knaagdieren of eventueel een konijn na een geslaagde date). Dit doen we, omdat we willen dat onze dieren niet na een impulsbeslissing worden geadopteerd. We vragen je altijd om er minimaal één nachtje over te slapen. Ben je de volgende dag nog steeds enthousiast? Dan plannen we graag een adoptieafspraak in.

Dieren die geadopteerd worden geven wij niet mee aan adoptanten die op de fiets komen of in een vervoersmand die niet aan de veiligheidseisen voldoet.

Adoptietarieven
Natuurlijk brengt het adopteren van een asieldier kosten met zich mee. Deze kosten worden getoond bij het adoptieprofiel van het betreffende dier. We rekenen adoptiekosten om de kosten voor de opvang en medische zorg die de dieren bij ons gekregen hebben te kunnen betalen. Hiervoor krijg je wel een dier dat medisch gecontroleerd is door onze dierenarts en up-to-date ingeënt en gechipt is. Alle katten zijn bovendien gesteriliseerd of gecastreerd. Mochten er zich onverhoopt medische problemen voordoen binnen twee weken na plaatsing, dan kun je kosteloos bij onze dierenarts terecht.

Je kunt bij ons alleen pinnen, wij nemen geen contant geld aan.

Puppy onder de 12 weken€448,25
Hond jonger dan 1 jaar€338,25
Hond ouder dan 1 jaar€272,25
Kat jonger dan 1 jaar€203,50
Kat ouder dan 1 jaar€148,50
Kip€13,20
Kwartel€6,60
Agapornis / dwergpapagaai€30,25
Grasparkiet€13,75
Kanarie€19,25
Kakariki€38,50
Valkparkiet€23,10
Adoptie konijn (incl. vaccinatie + neutralisatie)€100
Adoptie konijn (incl. vaccinatie)€52,25
Adoptie cavia (incl. neutralisatie)€63,25
Adoptie cavia€19,25
Adoptie muis€11,00
Adoptie degoe€30,25
Adoptie hamster€13,20
Adoptie rat/gerbil€16,50