Adoptie asieldier

Ben je op zoek naar een nieuwe huisgenoot? Neem een kijkje tussen onze plaatsbare asieldieren en vul het intake-formulier in. Vervolgens zullen wij contact met je opnemen om een kennismakingsafspraak in te plannen. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze (vrijwillige) medewerkers zijn je hierbij graag van dienst.

Ben je op zoek naar

Kennis maken
Om een zo goed mogelijk beeld van jou en jouw leefsituatie te krijgen vragen we bij katten, honden en konijnen om bij interesse een intake-formulier in te vullen. Zo leren we jou, voorafgaand aan de kennismakingsafspraak een beetje kennen en kunnen we zien of je een mogelijke match bent met het dier waarop je hebt gereageerd. Omdat het voor zowel jou als voor het dier belangrijk is dat jullie behoeftes zo veel mogelijk bij elkaar passen, vragen we om de intake-formulieren zo eerlijk mogelijk in te vullen.

Mocht je nog niet zo goed weten wat je precies zoekt in een nieuw huisgenootje kun je het intakeformulier ook invullen met als notitie dat je niet specifiek op één dier reageert. Wij kunnen dan naar aanleiding van dit formulier kijken welke dieren bij jou zouden kunnen passen, waarna we graag een oriënterende kennismaking met je inplannen, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar jouw ‘perfecte match’.

De asieldieren zijn alleen te bezoeken op afspraak, spontaan binnenlopen is helaas niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk dieren te reserveren zonder het in vullen van het betreffende intake-formulier.

Adopteren
Dieren gaan bij ons nooit op de eerste kennismaking mee. (Uitzonderingen zijn vogels, kleine knaagdieren of eventueel een konijn na een geslaagde date) Dit doen we omdat we willen dat onze dieren niet na een impulsbeslissing worden geadopteerd. We vragen je altijd om er minimaal 1 nachtje over te slapen. Ben je de volgende dag nog steeds enthousiast? Dan plannen we graag een adoptie afspraak in.

Dieren die geadopteerd worden geven wij niet mee aan adoptanten die op de fiets komen of in een vervoersmand die niet aan de veiligheidseisen voldoet.

Adoptie tarieven
Natuurlijk brengt het adopteren van een asieldier kosten met zich mee, deze staan altijd bij het adoptieprofiel van het betreffende dier vermeld. We rekenen adoptiekosten om de kosten voor de opvang en medische zorg die de dieren bij ons gekregen hebben te kunnen betalen. Hiervoor krijg je wel een dier dat medisch gecontroleerd is door onze dierenarts en volledig ingeënt en gechipt is. Alle katten zijn bovendien gesteriliseerd of gecastreerd. Mochten er zich onverhoopt medische problemen voordoen binnen twee weken na plaatsing, dan kun je kostenloos bij onze dierenarts terecht.

Je kunt bij ons alleen pinnen, wij nemen geen contant geld aan.