Afstand doen van je huisdier 

Er kan zich een situatie voordoen waardoor je niet meer in staat bent om de zorg voor je huisdier te dragen.  Een dier in een opvang plaatsen gaat gepaard met veel stress en voorkomen dat een dier bij ons terecht komt is altijd beter. 

Om jou en jouw dier zo goed mogelijk te kunnen helpen, raden wij je aan om eerst te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om jouw dier zelf te herplaatsen. Vraag in jouw familie- en kennissenkring of zij de zorg op zich willen nemen, plaats het huisdier op speciale social media kanalen, gebruik www.verhuisdieren.nl en kijk op www.licg.nl voor meer informatie over instanties die hulp kunnen bieden. Vraag ook bij een andere opvangcentra na of er mogelijkheden zijn, informeer bij de dierenarts, de fokker of een rasvereniging.

Mocht het na alle inspanningen niet lukken dan kan er uitsluitend schriftelijk een aanvraag tot afstand ingediend worden bij ons dierenopvangcentrum. 

Elke aanvraag voor afstand van een dier wordt individueel bekeken. Afhankelijk van de situatie, ruimte in de opvang en bestaande wachtlijsten kan er wel/geen, of op termijn, afstand worden gedaan.
Houdt er rekening mee dat een traject tot afstand, wanneer er plaats is in onze opvang en de screening positief is bevonden, vervolgens nog een langere periode kan duren. Er zijn ook kosten verbonden aan het afstand doen van je huisdier.


Aanvraag 
Als je een afstandsaanvraag wil indienen, dien je voor honden, katten en konijnen het onderstaande aanvraagformulier in te vullen. Voor overige dieren dien je een mail te sturen naar info@rozeindhoven.nl o.v.v. ‘Afstand’. Er wordt dan binnen 14 dagen contact opgenomen. (Check ook je spam-box!)

Het is niet mogelijk telefonisch een aanvraag in te dienen.

Afstand van overige dieren verloopt via de mail. Geef hierbij in ieder geval de volgende gegevens weer: 
 Naam, adres, telefoonnummer 
 Dier gegevens 
 Reden voor afstand 
 Medische gegevens (recente medische verklaring)
 Bijzonderheden over het gedrag 

Kosten 
Er gaan altijd kosten gepaard met het doen van afstand van je huisdier. Deze bijdrage gebruiken wij om de kosten op te vangen die wij moeten maken voor de verzorging van jouw dier in onze opvang. 

Hond€90,75
Kat €79,75
Konijn€35,75
Cavia€27,50
Degoe€27,50
Rat/gerbil/muis/hamster€13,20
Kleine vogel€18,70
Soort handelingKosten
Medische controle (standaard bij alle dieren)€42,35
Urineonderzoek (standaard bij katten) €30,64
Overige medische kostenKostprijs
GedragstestKostprijs

Extra bijkomende kosten: 
 Wanneer er geen recente gezondheidsverklaring van de dierenarts overhandigt kan worden en het dier door onze dierenarts gecontroleerd dient te worden worden hiervoor de consultkosten in rekening gebracht.  
 Als een vaccinatie gezet moet worden en/of ontwormd en ontvlooid dient te worden 
 Wanneer een dier niet geneutraliseerd is worden de kosten voor castratie/sterilisatie vooraf in rekening gebracht.
 Wanneer vooraf bekend is dat het dier nog medische of gedragsmatige verzorging nodig heeft worden de hiervoor ingeschatte kosten in rekening gebracht.

Extra kosten die gemaakt moeten worden voor extra medische zorg en/of kosten die gemaakt moeten worden om gedragsproblematiek in kaart te brengen worden doorberekend.