Vermist huisdier

Je moet er toch niet aan denken dat je trouwe huisdier vermist raakt! Wanneer dit toch het geval is wil je hem of haar natuurlijk zo snel mogelijk terugvinden. We helpen je graag om te zorgen dat jullie zo snel mogelijk herenigd worden.

  • Meld de vermissing van je dier op Amivedi. Stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Zorg voor duidelijke foto’s en een omschrijving van eventuele uiterlijke kenmerken.
  • Houd onze ‘gevonden dieren’ pagina in de gaten, hierop plaatsen wij alle dieren die bij ons worden binnengebracht.
  • Gebruik sociale media om jouw vermissing te verspreiden. Ook zijn er vaak verschillende (facebook)groepen die speciaal zijn opgericht om gevonden en vermiste dieren in te delen, verdiep je in welke groepen zich in jouw regio bezighouden.

Gechipt huisdier
Als jouw dier gevonden wordt en hij of zij is gechipt, dan kan elke dierenarts, dierenambulance en dierenasiel de chip uitlezen en met het chipnummer jouw contactgegevens achterhalen. Mits je ervoor gezorgd hebt dat je gegevens in de database up to date en openbaar zijn. Dit is verreweg de snelste manier waarop een gevonden dier weer herenigd kan worden met zijn of haar baas. Wij raden dan ook iedereen aan om zijn dier te laten chippen.

Via de websites www.chipnummer.nl en www.europetnet.com kun je in databanken op chipnummer zoeken en direct zien welke gegevens van jou openbaar staan, mocht jouw dier vermist zijn.