Mira

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes
Leeftijd5,5 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenJa, vanaf 9 jaar
Binnen/buitenBuiten
ZindelijkJa
Registratienummer1640
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccinaties up-to-date,
neutralisatie en Feliway Help!)
€135
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat vindt het niet erg als je wat langer op een dag van huis bent

Mira is op straat gevonden met haar 4 pasgeboren zoontjes en is snel daarna naar een gastgezin verhuisd. Mira vond het in het begin nog een beetje spannend en begon te grommen wanneer ze iets onbekends zag of hoorde. Inmiddels vindt ze de meeste huisgeluiden heel gewoon en vind ze het heel gezellig als er bekende mensen in de buurt zijn. Als er vreemden op bezoek zijn in haar huis zal ze zich misschien even verstoppen, maar ze komt binnen een paar minuten de bezoekers begroeten en om een aaitje vragen. 

Vreemde geluiden buiten het huis of mensen die langslopen op straat vindt ze nog een beetje spannend. Hierdoor is het een erg goede waak-kat. Ze hoort op grote afstand al de vuilnisman of bezoekers aankomen en begint dan te grommen. Dit grommen is snel voorbij wanneer de geluiden afnemen of als het bezoek het huis binnen stapt. Haar baasjes of andere rustige mensen kunnen haar gerust aaien wanneer ze gromt. 

Mira is een erg bezorgde moeder en roept haar kinderen vaak bij elkaar om te kijken of ze er nog zijn. Ook als ze aandacht van mensen wilt kan ze luidkeels miauwen. Dan wil ze graag een aai over haar bol of wat lekkers te eten. Doordat haar kittens iets ouder worden is Mira haar tweede jeugd aan het ontdekken en is ze op het moment erg speels. Naar verwachting zal dit afnemen als haar kittens een eigen huis hebben gevonden.  

Mira is op dit moment nog geen schootkat. Ze ligt het liefst op de grond of op een kleedje op de bank en doet graag haar eigen ding. Daarbij vind ze het wel leuk als er mensen in de buurt zijn maar kan ze ook prima alleen thuis blijven. Ze heeft op dit moment niet veel behoefte om naar buiten te gaan maar vindt het wel erg interessant om van achter het raam naar vogeltjes te kijken. Mira kan schrikken als er drukke mensen in huis zijn, daarom plaatsen we haar niet bij jonge kinderen.

Dus kan jij tegen een grommetje en een luidkeelse miauw voor aandacht? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.