Kitten Chester

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd6 maanden
Speciale zorgJa, zie tekst
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Binnen/buitenBinnen
ZindelijkJa
Registratienummer1311
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€172,50

Chester is gevonden aan de kant van de weg, nat en rillend in de berm. Eenmaal in het opvang bleek dat hij niet goed kon zien, gek liep en ook zijn gehoor slecht(er) was, mogelijk door een aanrijding. Ter observatie is hij daarom een tijd bij een medewerker verbleven. Inmiddels hebben we een iets beter beeld van hem en zit hij weer in de opvang om een fijn thuis voor hem te gaan zoeken.

Chester gaat graag al waggelend op onderzoek uit, dit waggelen komt omdat hij door een neurologische afwijking niet helemaal stabiel loopt. Maar hij vindt steeds beter zijn draai! Vanwege zijn slechte zicht probeert hij de omgeving goed in zich op te nemen. Het is dan ook belangrijk dat zijn omgeving minimaal verandert, omdat hij anders gedesoriënteerd raakt. Dus een baasje die er van houdt iedere week het interieur te veranderen of van plan is de komende jaren meermaals te verhuizen is niet het baasje voor Chester.

Deze kleine, rode knul houdt zeker van een knuffel op zijn tijd. Maar wel pas zodra hij gewend is aan zijn nieuwe plek en dat heeft zeker zijn tijd nodig. Chester communiceert door middel van schreeuwen, zeker bij opgepakt worden. Hij heeft geen pijn (want dit is bij de dierenarts uitgesloten), maar hij lijkt dan te schrikken van de onverwachte beweging of aanraking. Bij een situatie die hij niet voorzien had schroomt hij ook niet om eens te bijten of zich met zijn pootjes vast te pakken. Dit doet hij niet uit boosheid maar meer uit schrik. Om deze reden plaatsen wij hem niet bij kleine kinderen, deze zou hij onbedoeld pijn kunnen doen.

Chester moet nog veel leren, maar is daarbij dan ook nog een erg jonge kat met veel energie. We vragen een nieuw baasje begrip voor zijn situatie. Ervaring met katten heeft de voorkeur, zeker als het om wat ‘bijzondere’ gevallen gaat. Omdat wij Chester niet in een huishouden met andere, gezonde katten plaatsen (omdat hij dan altijd een streepje achter heeft), willen we voor hem wel een eigenaar die veel thuis is. Anders zou hij erg eenzaam kunnen worden.

Verder is Chester natuurlijk nog een jonge kat vol met energie maar omdat hij lichamelijk niet helemaal in orde is hebben we liever niet dat hij buiten vrij rond kan lopen omdat zijn reactievermogen waarschijnlijk niet optimaal is voor situaties die zich buiten voordoen. Hij zou dus prima op een (ruim) appartement kunnen verblijven maar let er dan wel op dat er genoeg speelmogelijkheden zijn, zodat Chester zijn energie kwijt kan.

Dus ben jij een liefdevolle, geduldige baas die niet bang is voor een paar krasjes? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.