Robbie en Charlie vinden geweldig thuis

Een lange tijd begrepen wij er niets van en eigenlijk nog niet. Caviabeertje Robbie en caviazeugje Charlie deden er lang over om een nieuw plekje te vinden. Gelukkig hadden ze elkaar, zodat het wachten voor dit knusse koppeltje in ieder geval niet in eenzaamheid verliep.

Robbie kwam bij ons, nadat zijn eigenaren ons vroegen een nieuw fijn plekje voor hem te vinden. Charlie werd gevonden in een speeltuin. In het begin had ze het heel moeilijk. Ze was bang voor alles en wilde bijna niet eten. Tot ze kennismaakte met Robbie. Het was liefde op het eerste gezicht. De oh zo vrolijke Robbie gaf haar haar vertrouwen en eetlust terug. Het was dan ook extra pijnlijk toen Robbie plots ziek werd en we moesten vrezen voor zijn leven. Omdat de cavia veel verzorging nodig had, verhuisde hij naar een gastgezin en Charlie mocht met hem mee. Veel dwangvoersessies en heel veel liefde later was Robbie weer helemaal zichzelf en in zijn bijzijn kwam Charlie nog meer los. Samen ontpopten ze zich in no time tot supervrolijke huiscavia’s, die hun verzorger hard fluitend begroeten bij binnenkomst. Maar nog meer geluid maakten bij het openen van de koelkast. Robbie smulde van alle lekkere groentehapjes die hem aangeboden werden en kwam langzaamaan weer op een gezond gewicht. Voor Charlie is Robbie een groot voorbeeld. Alle kunstjes die hij deed, nam zij spontaan over.

Op een dag was daar de Familie Schoofs uit Bladel. Eigenlijk kwamen ze naar Stichting ROZE voor konijnen, maar omdat ze echt op zoek bleken te zijn naar gezellige knuffeldieren, stelden we ze ook Robbie en Charlie voor. Opnieuw was er sprake van liefde op het eerste gezicht. Al snel volgde er een uitgebreide studie naar alle wensen van een cavia, wat resulteerde in een expeditie naar de dierenwinkel. Daar kochten ze alleen het beste van het beste om Robbie en Charlie te verwelkomen. Nadat een groot spandoek met de tekst ‘Welkom Charlie en Robbie’ boven hun nieuwe kooi was gehangen, konden de beestjes worden opgehaald. Een match made in heaven (de foto’s spreken voor zich!) Wij wensen de hele familie, samen met Robbie en Charlie, al het geluk van de wereld!

Dianne Lukkenaar / 8 augustus 2023
SHARE