Minder stress bij verhuizing van de kat door samenwerking met de nieuwe Feliway Help!

Al een geruime tijd gebruikt Stichting ROZE in de opvang, TNR ruimtes en dierenartsenpraktijk Feliway verdampers. Feliway verdampt feromonen door middel van een verstuiver die je in stopcontact plaatst. De feromonen helpen om het welzijn van katten te verbeteren, doordat ze een kat gerust kunnen stellen. Dit leidt tot een vermindering van stress. Dit is een opvang situatie enorm belangrijk en draagt bij een betere gezondheid van de kat. Feliway is wetenschappelijk bewezen en wordt wereldwijd in veel verschillende settings waar katten worden gehouden gebruikt.

Vanaf 1 augustus starten wij dan ook met een nieuw concept. Daarom is er bij de adoptie van een kat, automatisch een Feliway Help! inbegrepen. De Feliway Help! is een product dat in een stressvolle situatie, zoals een verhuizing, enorm veel kan betekenen voor een kat.

“Als dierenopvang vinden wij het belangrijk om al onze dieren zo goed mogelijk te ondersteunen en hun welzijn waar kan te verbeteren. Een verhuizing is stressvol, maar de Feliway Help! zorgt ervoor dat de kat sneller op zijn gemak wordt gesteld”, zegt Alma van Dorenmalen, beheerder Stichting ROZE.  

De kat ervaart minder stress en daarmee wordt de overgang naar een nieuw thuis soepeler. Dit is fijn voor de kat, maar natuurlijk ook voor de adoptant. En dat vinden wij belangrijk!

Dianne Lukkenaar / 1 augustus 2023
SHARE