Gouden mandjes voor Gusany en haar broertjes en zusjes

Rond 18 augustus was er weer een oproep van Stichting ROZE dat er een gastgezin nodig was om zes moederloze kittentjes op te vangen die nog flesvoeding nodig hadden. Op zich geen vreemde oproep voor ons als gastgezin zijnde, wel het feit dat ze onder de maden zaten. Deze kwamen letterlijk uit de poesjes gekropen. En zo kwamen Gusany, Ilo, Maxxy, Dirxi, Asti, en Robaki, na een intensieve behandeling in de dierenkliniek, bij ons in het gastgezin.

Een intensieve en spannende tijd. Intensief, omdat kittentjes om de 2 à 3 uur een flesvoeding nodig hadden, ook ’s nachts. En spannend, omdat niemand een idee had wat de inwendige schade zou kunnen zijn die aangericht was door de maden. Een klein hoopje kittens, niet groter dan je hand en met een gewicht net iets meer dan een ons, vechtend voor hun leven.

Gelukkig dronken allen goed, dat was al een pluspunt, maar de angst dat het niet goed zou gaan bleef natuurlijk bestaan. Maar ze aten goed, de oogjes gingen open, de oortjes kwamen recht en eigenlijk ontwikkeleden zij zich zoals kittentjes zich behoren te ontwikkelen. Het duurde even voor we kleine Ilo aan het groeien kregen, maar uiteindelijk kwam ook dat goed. Al meteen in het begin was duidelijk dat er meer dierenartsen controles en dergelijke nodig waren en dat de kosten voor de ukkies dus snel op zouden lopen, iets wat het budget van Stichting ROZE ver te boven ging. Reden waarom er (met succes) een donatieactie opgezet werd met de knappe Gusany als boegbeeld.

Tussendoor kwam er nog een virusje langs waarvoor vier van de zes extra medicatie nodig hadden,maar wat ontwikkelden zij zich goed. Zij gingen rondscharrelen, gingen lopen, gingen rennen en gingen springen. Toen het moment daar was dat het sein voor hen toch wel op “veilig” gezet kon worden konden zij kennismaken met een aantal andere aanwezige kittens, waaruit voor Maxxy en voor Gusany een vriendschap voor het leven ontstond.

Eindelijk ging ook kleine Ilo groeien, konden zij hun eerste vaccinatie en een chip krijgen en dan komt het moment dat er gezocht moet worden naar gouden mandjes en dat er afscheid genomen moet worden. Ook dat is helemaal goed gekomen.

Gusany is samen met haar vriendje Leo (nu Guusje en Billie) naar den Bosch verhuisd en Maxxy heeft met zijn vriendje Yimba goud in Tilburg gevonden. Ilo en zusje Asti (Pip en Juultje) wonen nu in Valkenswaard. Dirxi en Robaki ( Loki en Eddie) vervolgen hun boevenstreken in Spijkenisse. Met allen gaat het goed bij hun nieuwe families.

Alles was met angst en vrees begon heeft ook hier weer, met dank aan de medische begeleiding vanuit ROZE, een gelukkig einde gekregen.

Stoere Guusje (Gusany)
Loki (Dirxi) in het zonnetje
Hé, dat is een vreemde ‘kat’
Dianne Lukkenaar / 12 oktober 2023
SHARE