Vacatures vrijwilligerswerk

Per 1 januari 2022 is Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en wilde dieren in nood voor Eindhoven en 14 regiogemeenten. De stichting beschikt over opvangfaciliteiten voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, hobbydieren en reptielen/amfibieën. In het wild levende dieren uit de regio worden 24 uur opgevangen en verzorgd en gaan vervolgens naar Vogelasiel Someren. Bij Stichting ROZE werken we met professionals, maar zoeken we ook altijd vrijwilligers. Iets voor jou? Lees dan snel verder!


Algemeen

Secretarieel/Administratief/ Receptie (stage)

Help jij onze asieldieren aan een nieuw huis en warme mand of mooi onderkomen? Voorwaarde is dat je minimaal 2-4 maanden beschikbaar bent verdeeld over minimaal 2 dagen per week.

Baliemedewerker

Om onze binnenlopende en bellende gasten nog beter te kunnen helpen en onze dieren nog sneller aan een liefhebbend baasje te helpen, zoeken wij vrijwillige ondersteuning van ons balieteam. 

Fotograaf

Om onze dieren nog sneller aan een liefhebbend baasje te helpen, zoeken wij een (hobby)fotograaf voor uitbereiding van ons team. Hoe sneller we goede foto’s van een dier hebben hoe sneller deze een liefdevol thuis kan vinden!


Was wonder

Om hygienisch te kunnen werken en de dieren de juiste verzorging te kunnen geven draaien wij de gehele dag door wasjes. Dit zijn onder andere de werkkleding maar ook handdoeken en dekens van de dieren. 

Marketing & Communicatie (stage)

Help jij onze dieren aan een nieuw huis en of mooi onderkomen? En zoek jij een leuke leerzame stage? Dan horen wij graag van jou. Voorwaarde is dat je minimaal 4-6 maanden beschikbaar bent voor minstens 2 hele dagen per week. 

PR – Voorlichter – Gids

Om onze dieren nog sneller aan een liefhebbend baasje te helpen, zoeken wij per direct uitbereiding van ons team voor het geven van rondleidingen en voorlichtingspresentaties in ons mooie, grote dierenopvangcentrum. Kat

Gastgezin kat

Elk jaar worden er vele zwerfkatjes geboren in de regio Eindhoven en opgevangen in het dierenasiel. Deze pluizenbolletjes worden regelmatig gevonden zonder moeder, zijn vaak ziek en zijn niet gewend aan mensen. Voor deze kittens zoeken we pleeggezinnen die zorgen dat de katjes gezond en sociaal worden zodat ze geadopteerd kunnen worden.

Administratief medewerker bemiddeling

Dagelijks krijgen we via de website ingevulde intake formulieren binnen voor mensen die interesse hebben in een kat. Help jij ons mee de katten snel een nieuw huisje te geven? Jij wordt een extreem belangrijke spil in het mooie web. Jij gaat er namelijk voor zorgen dat mensen die interesse hebben in een kat ook daadwerkelijk de mogelijkheid krijgen om een kat te ontmoeten! 

Socialisatie

Om een goede match te maken met een nieuwe eigenaar is het belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het gedrag, het karakter en de specifieke kenmerken van een dier. Als socialiseerder ga je intensief aan de slag met een dier. Je observeert hoe het dier zich gedraagt en wat het leuk en minder leuk v indt en signaleert veranderingen. Je rapporteert je bevindingen via standaardformulieren en/of mondeling aan een beroepskracht.

Dierverzorger Kat – 2 uur

De katten in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Ben jij degene die ze die gaat geven? De werkzaamheden bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven en de drink- en voerbakken maar ook zul je een dier goed in de gaten houden.

Dierverzorger Kat – 4 uur

De katten in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Ben jij degene die ze die gaat geven? De werkzaamheden bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven en de drink- en voerbakken maar ook zul je een dier goed in de gaten houden.   

TNR Buurtonderzoeker

Met elke TNR-actie is het de bedoeling om zwerfkatten te vangen die geen eigenaar hebben. Het is nodig om goed uit te zoeken of de katten waar een melding van is gedaan echt geen eigenaar hebben.

Dierverzorger – Verwilderde katten

Je zorgt dat de katten een schoon hok krijgen en gevoerd worden. Daarbij let je op hun gedrag en gezondheid en houd je hierover een administratie bij. Op de dagen dat de katten naar de dierenarts gaan laat je ze overlopen in een transportmand en brengt ze naar onze interne dierenartspraktijk.

Verwilderde katten vanger

Voor de TNR- (Trap Neuter Return) vangacties van Stichting ROZ Eindhoven zijn we op zoek naar vangmedewerkers. Als vangmedewerker ga je samen met een andere vrijwilliger, op vaste dagen of dagdelen, op pad om vangkooien uit te zetten om verwilderde katten te vangen. Soms is het nodig om in de buurt te blijven van de vangkooien, andere keren kunnen de kooien uitgezet worden en later weer opgehaald. 


Hond

Dierverzorger

De honden die we opvangen verdienen elke dag de beste zorg. Dit betekent dat we lekker met ze gaan wandelen en spelen en natuurlijk ook dat hun verblijven iedere dag gereinigd en ontsmet worden, net als hun voer- en drinkbakken.Draai jij je hand er niet voor om je handen flink uit de mouwen te steken, heb je affiniteit met grote en kleine honden en een scherp oog voor veranderingen in hun gedrag? Dan zoeken we jou! 

Uitlater (laatste ronde)

De dieren in onze opvang verdienen de allerbeste zorg. Aan het eind van de dag krijgen ze hun voeding en eventueel medicatie voor de nacht en zorgen we dat hun kennel piekfijn in orde is. Om deze werkzaamheden de aandacht te kunnen geven die nodig is zoeken we ondersteuning in de vorm van ‘hondenuitlaters laatste ronde’. Op deze manier krijgen de honden ook aan het eind van de dag de gelegenheid om nog even te poepen en te plassen als ze willen voordat ze de nacht ingaan. 


Konijn & overige diersoorten

Dierverzorger – konijn

De konijnen in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Die begint bij een schoon hok en de juiste voeding. Ga jij daarmee helpen? De werkzaamheden van de dierverzorger op de konijnenafdeling bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven, het voeren van de dieren en daarnaast observeer je de dieren goed.

Socialisatie – konijn

Het is van belang dat alle konijnen zo snel mogelijk weer een nieuw baasje krijgen. Ten tijde van het verblijf in de opvang is het van belang dat alle dieren zo gezond mogelijk en stressvrij leven. Hierbij hoort een stuk socialiseren. Als socialiseerder heb jij de taak om het soorteigen gedrag van de konijnen te stimuleren en dit op de juiste manier te rapporteren.

Dierverzorger – vogel + reptiel

In ons opvangcentrum vangen we niet alleen honden, katten en konijnen op maar ook vogels (papegaaien, parkieten, kanaries, enzovoort) en reptielen (slangen, schildpadden) en soms ook amfibieën en spinnen. Net als de andere dieren hebben zij dagelijks verzorging nodig. Speciaal voor hen zoeken we een dierverzorger vogels, reptielen en overig.

Dierverzorger – babydieren wild

In de lente en zomer komen er met grote regelmaat babyvogels en jonge zoogdieren binnen die extra verzorging nodig hebben. Eerst moeten ze op warmte worden gebracht in de couveuse of onder de warmtelamp. Eenmaal warm moeten ze op gezette tijden worden gevoerd; jonge vogels eens per uur (van zonsopkomst tot zonsondergang), jonge duiven circa 3 keer per dag en jonge zoogdieren circa 5 keer per dag.

Dierverzorger – wild

We halen niet alleen huisdieren op maar nog veel meer dieren zoals wilde dieren. Wilde vogels en zoogdieren verblijven 24-48 uur in onze opvang voor ze doorreizen naar Vogelasiel Someren. In die tijd hebben ze eten, schone hokken en observatie nodig. Onze dierverzorger wild draagt hieraan bij. De schoonmaak vindt later in de ochtend of aan het begin van de middag plaats.


Ambulance/meldkamer

Chauffeur dierenambulance

Wil jij je inzetten voor de vele, zeer diverese dieren in Brabant Zuidoost, ben je in het bezit van een rijbewijs én heb je een paar uur per week tijd? Meld je dan snel aan als chauffeur voor onze dierenambulance. 

Opvangchauffeur

De dieren die in ons opvangcentrum verblijven moeten met enige regelmaat naar de dierenarts en de dieren in onze tijdelijke wildopvang verhuizen na 24 uur naar Vogelasiel Someren of een andere opvang. Om dit vervoer veilig en regelmatig te garanderen zoeken wij chauffeurs.

Meldkamer

Heb jij een hart voor dieren en mensen, houd jij altijd het overzicht en ben je zowel communicatief als administratief sterk? Houd je van uitdaging en heel veel afwisseling? Dan zoeken we jou om ons meldkamerteam te versterken.   

Verwilderde katten vanger

Voor de TNR- (Trap Neuter Return) vangacties van Stichting ROZ Eindhoven zijn we op zoek naar vangmedewerkers. Als vangmedewerker ga je samen met een andere vrijwilliger, op vaste dagen of dagdelen, op pad om vangkooien uit te zetten om verwilderde katten te vangen. Soms is het nodig om in de buurt te blijven van de vangkooien, andere keren kunnen de kooien uitgezet worden en later weer opgehaald.