Vacatures vrijwilligerswerk: Konijn en overige dieren

Per 1 januari 2022 is Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en wilde dieren in nood voor Eindhoven en 14 regiogemeenten. De stichting beschikt over opvangfaciliteiten voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, hobbydieren en reptielen/amfibieën. In het wild levende dieren uit de regio worden 24 uur opgevangen en verzorgd en gaan vervolgens naar Vogelasiel Someren. Bij Stichting ROZE werken we met professionals, maar zoeken we ook altijd vrijwilligers. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Dierverzorger – konijn

De konijnen in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Die begint bij een schoon hok en de juiste voeding. Ga jij daarmee helpen? De werkzaamheden van de dierverzorger op de konijnenafdeling bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven, het voeren van de dieren en daarnaast observeer je de dieren goed.

Socialisatie – konijn

Het is van belang dat alle konijnen zo snel mogelijk weer een nieuw baasje krijgen. Ten tijde van het verblijf in de opvang is het van belang dat alle dieren zo gezond mogelijk en stressvrij leven. Hierbij hoort een stuk socialiseren. Als socialiseerder heb jij de taak om het soorteigen gedrag van de konijnen te stimuleren en dit op de juiste manier te rapporteren.

Dierverzorger – vogel + reptiel

In ons opvangcentrum vangen we niet alleen honden, katten en konijnen op maar ook vogels (papegaaien, parkieten, kanaries, enzovoort) en reptielen (slangen, schildpadden) en soms ook amfibieën en spinnen. Net als de andere dieren hebben zij dagelijks verzorging nodig. Speciaal voor hen zoeken we een dierverzorger vogels, reptielen en overig.


Dierverzorger – babydieren wild

In de lente en zomer komen er met grote regelmaat babyvogels en jonge zoogdieren binnen die extra verzorging nodig hebben. Eerst moeten ze op warmte worden gebracht in de couveuse of onder de warmtelamp. Eenmaal warm moeten ze op gezette tijden worden gevoerd; jonge vogels eens per uur (van zonsopkomst tot zonsondergang), jonge duiven circa 3 keer per dag en jonge zoogdieren circa 5 keer per dag.

Dierverzorger – wild

We halen niet alleen huisdieren op maar nog veel meer dieren zoals wilde dieren. Wilde vogels en zoogdieren verblijven 24-48 uur in onze opvang voor ze doorreizen naar Vogelasiel Someren. In die tijd hebben ze eten, schone hokken en observatie nodig. Onze dierverzorger wild draagt hieraan bij. De schoonmaak vindt later in de ochtend of aan het begin van de middag plaats.