Vacatures vrijwilligerswerk: Kat

Per 1 januari 2022 is Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en wilde dieren in nood voor Eindhoven en 14 regiogemeenten. De stichting beschikt over opvangfaciliteiten voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, hobbydieren en reptielen/amfibieën. In het wild levende dieren uit de regio worden 24 uur opgevangen en verzorgd en gaan vervolgens naar Vogelasiel Someren. Bij Stichting ROZE werken we met professionals, maar zoeken we ook vrijwilligers. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Gastgezin kat

Elk jaar worden er vele zwerfkatjes geboren in de regio Eindhoven en opgevangen in het dierenasiel. Deze pluizenbolletjes worden regelmatig gevonden zonder moeder, zijn vaak ziek en zijn niet gewend aan mensen. Voor deze kittens zoeken we pleeggezinnen die zorgen dat de katjes gezond en sociaal worden zodat ze geadopteerd kunnen worden.

Socialisatie kat

Als socialiseerder heb jij als taak om het normale soort eigen gedrag van de katten te stimuleren en dit op de juiste manier te rapporteren. Je speelt met de katten en geeft ze de aandacht die ze nodig hebben en zoals het jou is aangeleerd. Doordat jij alle ervaringen rapporteert krijgen we een goed beeld van het karakter van de katten.

Dierverzorger kat – 2 uur

De katten in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Ben jij degene die ze die gaat geven? De werkzaamheden bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven en de drink- en voerbakken maar ook zul je een dier goed in de gaten houden.Dierverzorger – Verwilderde katten (voorlopig ingevuld)

Je zorgt dat de katten een schoon hok krijgen en gevoerd worden. Daarbij let je op hun gedrag en gezondheid en houd je hierover een administratie bij. Op de dagen dat de katten naar de dierenarts gaan laat je ze overlopen in een transportmand en brengt ze naar onze interne dierenartspraktijk.

TNR-vrijwilliger (voorlopig ingevuld)

Heb je een warm hart voor katten en wil je écht impact hebben? Dan hebben we de perfecte kans voor jou! Bij Stichting ROZ Eindhoven hebben we energieke vrijwilligers zoals jij nodig om ons geweldige Trap-Neuter-Return (TNR) programma te ondersteunen. 

TNR Buurtonderzoeker (voorlopig ingevuld)

Met elke TNR-actie is het de bedoeling om zwerfkatten te vangen die geen eigenaar hebben. Het is nodig om goed uit te zoeken of de katten waar een melding van is gedaan echt geen eigenaar hebben.