Vacatures vrijwilligerswerk: Kat

Per 1 januari 2022 is Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren en wilde dieren in nood voor Eindhoven en 13 regiogemeenten. De stichting beschikt over opvangfaciliteiten voor honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels, hobbydieren en reptielen/amfibieën. In het wild levende dieren uit de regio worden 24 uur opgevangen en verzorgd en gaan vervolgens naar Vogelasiel Someren. Bij het dierenopvangcentrum ROZ Eindhoven werken we met professionals, maar zoeken we ook altijd vrijwilligers. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Gastgezin kat

Elk jaar worden er vele zwerfkatjes geboren in de regio Eindhoven en opgevangen in het dierenasiel. Deze pluizenbolletjes worden regelmatig gevonden zonder moeder, zijn vaak ziek en zijn niet gewend aan mensen. Voor deze kittens zoeken we pleeggezinnen die zorgen dat de katjes gezond en sociaal worden zodat ze geadopteerd kunnen worden.

Administratief medewerker bemiddeling

Dagelijks krijgen we via de website ingevulde intake formulieren binnen voor mensen die interesse hebben in een kat. Help jij ons mee de katten snel een nieuw huisje te geven? Jij wordt een extreem belangrijke spil in het mooie web. Jij gaat er namelijk voor zorgen dat mensen die interesse hebben in een kat ook daadwerkelijk de mogelijkheid krijgen om een kat te ontmoeten! 

Socialisatie (Voorlopig ingevuld)

De vele kittens komen aankomende maanden binnen. In de zomermaanden starten wij de selectieprocedure. Om een goede match te maken met een nieuwe eigenaar is het belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het gedrag, het karakter en de specifieke kenmerken van een dier. Als socialiseerder ga je intensief aan de slag met een dier. Je observeert hoe het dier zich gedraagt en wat het leuk en minder leuk vindt en signaleert veranderingen. Je rapporteert je bevindingen via standaardformulieren en/of mondeling aan een beroepskracht.


Dierverzorger – 2 uur

De katten in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Ben jij degene die ze die gaat geven? De werkzaamheden bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven en de drink- en voerbakken maar ook zul je een dier goed in de gaten houden.

Dierverzorger – 4 uur

De katten in onze opvang vereisen en verdienen dagelijks de best mogelijke zorg. Ben jij degene die ze die gaat geven? De werkzaamheden bestaan (uiteraard) uit het reinigen en ontsmetten van de verblijven en de drink- en voerbakken maar ook zul je een dier goed in de gaten houden.    

TNR Buurtonderzoeker

Met elke TNR-actie is het de bedoeling om zwerfkatten te vangen die geen eigenaar hebben. Het is nodig om goed uit te zoeken of de katten waar een melding van is gedaan echt geen eigenaar hebben.


Dierverzorger – Verwilderde katten

Je zorgt dat de katten een schoon hok krijgen en gevoerd worden. Daarbij let je op hun gedrag en gezondheid en houd je hierover een administratie bij. Op de dagen dat de katten naar de dierenarts gaan laat je ze overlopen in een transportmand en brengt ze naar onze interne dierenartspraktijk.

TNR-vrijwilliger

Heb je een warm hart voor katten en wil je écht impact hebben? Dan hebben we de perfecte kans voor jou! Bij Stichting ROZ Eindhoven hebben we energieke vrijwilligers zoals jij nodig om ons geweldige Trap-Neuter-Return (TNR) programma te ondersteunen.