Xep & Mayla

SoortKonijn
GeslachtRammelaar (gecastreerd) + Voedster (gesteriliseerd)
Diernummer3111 & 3245
KoppelJa
Moet bij soortgenotenNee
Geschatte geboortedatum02-2023 & 08-2023
Plaatsbaar vanaf09-04-2024
Adoptietarief
(incl. vaccineren en neutralisatie)
€ 200

Xep is intern bij ons gekoppeld aan Mayla, het verhaaltje wordt zsm aangepast.

Xep is een lieve en sociale rammelaar

Dit vriendelijke ventje komt meteen kijken als je voor zijn hok staat. Voor Xep is er nooit genoeg aandacht en zijn er nooit genoeg snoepjes. Hij laat zich oppakken, aaien, en is niet snel van zijn stuk gebracht.

Zodra Xep los loopt is hij niet meer van je weg te slaan, zeker niet als je eten bij je hebt. Hij komt lekker op schoot zitten en duwt zijn neus in je handen voor eten of voor aaitjes. Als hij er even genoeg van heeft gaat hij op verkenningstocht uit en snuffelt hier en daar wat rond, maar hij is altijd snel weer terug voor meer aandacht.

Xep is ontzettend lief en zal zich goed thuis voelen in een gezin. De omgang met kinderen zal dan ook geen probleem voor hem zijn. Xep is nog jong dus het is natuurlijk wel belangrijk dat Xep zich op zijn gemak blijft voelen en dat hij goede ervaringen met mensen op doet en niet afgeschrikt wordt door een ruwe omgang of een te intense of drukke omgeving.

Een plekje met veel aandacht, verrijking, en natuurlijk een lief vriendinnetje zou voor Xep ideaal zijn.

Xep is binnengekomen met olifanten tanden. Deze zijn hier operatief verwijderd. Dit heeft voor Xep geen nadelen qua eten. Hij knaagt prima zijn hooi maar kan grote bladgroentes niet zelf meer afsnijden. Aangezien de tanden met wortel en al zijn verwijderd zouden de tanden niet meer terug moeten groeien.

Omdat onze konijnen binnen zitten kunnen ze op dit moment niet buiten geplaatst worden. En zullen ze tot na de vrieskou binnen moeten blijven.

Heb jij de tijd en ruimte voor dit leuke koppeltje? Vul onderstaand intakeformulier in zodat we zo snel mogelijk een speeddate kunnen inplannen!