Tico

RasKruising
GeslachtReu
Leeftijd10 jaar
Speciale zorgJa, zie tekst
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenNee
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanafMei 2024
Registratienummer3139
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Tico doet sinds 18 maart mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met hem getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat Tico tot 06 mei niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Dit verlegen kereltje van 10 jaar is een tijdje geleden in de opvang binnen gekomen. Helaas heeft er geen eigenaar voor hem gemeld. 

Al snel zagen we dat Tico toe was aan een was en knip beurt. Tico werd verlost van zijn lange manen en klitten en meteen zagen we dat hij beter in zijn vel zat. 

Het lijkt alsof Tico niet veel heeft meegemaakt in zijn leventje. Hij vind veel dingen spannend zoals een fietser die van achter komt of een andere hond die heel hard naar hem blaft. Tico blijft dan verstijfd stilstaan, maar laat het over zich heenkomen en wandelt rustig door. 

Tico heeft in het asiel een aantal vriendjes van gelijke grootte en energie. Het lijkt alsof Tico opleeft en meer zelfvertrouwen heeft met een andere hond. Onze voorkeur heeft dan ook om Tico te plaatsen in een rustig huishouden. Zonder drukte, jonge kinderen en veel bezoek. 

Tico is in de opvang behandeld aan zijn gebit. Is gecasteerd en heeft een operatie gehad om een blaassteen te verwijderen. Door deze blaassteen staat Tico op Urinary voer. Hij zal de rest van zijn leven op dit voer moeten blijven. 

Ben jij degene die Tico zijn gouden mandje kan geven? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.