Ralf

RasChow Chow
GeslachtReu, gecastreerd
Leeftijd9 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenZie tekst
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenJa, >12 jaar.
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf06-05-2024
Registratienummer3215
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Ralf doet sinds 18 maart mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met haar getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat Ralf tot 06 mei niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Onze lieve Ralf is toe aan een eigen plekje. 

Ralf is onze 9 jarige Chow Chow waarvan we niet weten wat er met hem is gebeurd. Hij is zwervend in het bos in Budel gevonden.

Ralf komt wat ongeïnteresseerd over maar dat is gewoon zijn ras. Verder bezit Ralf niet echt de typische ras eigenschappen, want Ralf vind het prima om met nieuwe mensen kennis te maken.
In het begin stond Ralf te rillen als een rietje als je zijn riem om wilde doen, maar inmiddels staat hij vooraan om mee te gaan wandelen.

Ralf vind het heerlijk om wandelingen te maken, maar echt contact maken tijdens het wandelen is iets wat hij heeft moeten leren.
Door zijn voorkeur voor koekjes hebben we even moeten puzzelen, maar inmiddels vind Ralf het een leuk spelletje om zo nu en dan om te kijken en een lekker koekje te krijgen.
Met een slappe lijn loopt hij gerust 45 minuten met je mee.

Hij kan soms wat schrikken van dingen op straat, denk hierbij aan schreeuwende kinderen of hard voorbij komende scooters. Hij blijft dan even stil staan en als het voorbij is loopt hij weer lekker mee.
Dit is de reden dat we Ralf niet met kleine kinderen plaatsen. Kinderen die wat ouder zijn en snappen dat Ralf geen hond is die veel fysiek contact zoekt/ samen wil spelen verwachten we wel dat dat kan matchen. Ralf negeert andere honden op straat. We hebben hem op het asiel met een aantal andere honden contact laten maken maar Ralf vertoond dan weinig interactie. We denken daarom dat Ralf het gelukkigste zou zijn als enigste hond in huis. 
Ralf heeft een lekkere behandeling gehad bij de trimsalon en ook een nieuwe eigenaar dient er rekening mee te houden dat hij zo nu en dan getrimd moet worden.

Hoe Ralf zich gedraagt in huis is bij ons onbekend, we merken hier in zijn hok dat hij rustig is en na een wandeling en aandacht lekker gaat liggen slapen. Ralf is hier zindelijk en sloopt niks.

Het alleen thuis zijn, zal rustig opgebouwd moeten worden, maar dit is eigenlijk bij elke hond die uit het asiel geadopteerd wordt.

Ben jij degene die op zoek is naar een rustige hond die houdt van zo nu en dan een wandeling? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.