Nola

RasKaukasische herder
GeslachtTeef
Leeftijd4 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf05-12-2023
Registratienummer2163
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Met liefde stellen wij u voor aan Nola, een knappe, als zij je even kent, super dolle, vrolijke, enthousiaste en ook lieve knuffelkont van 4,5 jaar oud.

Deze kruising kwam bij ons binnen en had behoorlijk genoten van alle lekkers dat ze kon vinden, want ze was nogal wat kilo’s te zwaar. Inmiddels zijn er al bijna 10 kilo’s vanaf.
Doordat Nola zo zwaar was bij binnenkomst vond Nola het fijn om kleine stukjes te lopen. Langzaam hebben we haar conditie iets opgebouwd zodat ze verder kan wandelen.

Nola is binnengekomen nadat haar eigenaar is overleden. We verwachten dat Nola een kruising Kaukasische herder is. Nola heeft naast haar ‘herder genen, vooral ook ‘oer/ berg hond’ genen. Dit maakt dat Nola, naarmate ze hier langer verblijft steeds territorialer wordt, eigenlijk vooral in haar kennel en op de buiten weides. Dit zit dan ook 100% in zijn genen, en is er niet uit te ‘trainen’.

Buiten het asiel en bij een goede introductie is zij verrassend open en vrij, naar voor haar onbekende mensen. Op verkeer, andere honden en fietsers heeft Nola een scherpe rand. Nola laat duidelijk van zich horen (hard blaffen en najagen) wanneer er mensen langs haar kennel of weide lopen. Maar ook als er met haar gewandeld wordt en iets of iemand in een verhoogde snelheid haar passeren.

We hebben helder voor ogen wat we zoeken voor Nola, en dat is een thuis waar er de ruimte is, binnen, maar vooral buitenshuis, een eigen omheinde tuin of afgezet erf. Waar zij wordt gewaardeerd om wie zij is. De grapjes, knuffelkont en speelse dame die wij hier leren kennen, máár, ook haar scherpere randjes accepteren (en waarderen). Onder andere dus het feit dat Nola waaks is en onbekende mensen niet gezellig vindt op haar terrein.

Dus bent u op zoek naar een leuke dame die kan waken en het terrein verdedigt, kom dan kennis maken met Nola.

Kan jij Nola een terrein geven die ze mag bewaken? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.