Kuba

RasEuropees korthaar
GeslachtKater
Leeftijd3,5 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenNee
Binnen/buitenNaar buiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer3244
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€148,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat heeft de tijd nodig om te wennen

Kuba verblijft momenteel in een gastgezin in regio Eindhoven

Kuba kon in de opvang zijn draai niet vinden. Hij kwam maar niet tevoorschijn, speelde niet, en reageerde overal erg angstig op. Reden genoeg dus om Kuba in een gastgezin te plaatsen! En daar bloeide hij helemaal op. Na 2 dagen lag deze lieve kater al op schoot. Hij ligt het liefst op je buik, en geeft graag kopjes (lees: kopstoten) tegen je gezicht om duidelijk te maken hoe gek hij op je is, maar spendeert ook veel tijd aan spinnen en kneden. Als hij zich op zijn gemak voelt, kruipt hij ook wel eens onder een dekentje om daar lekker warm een dutje te doen.

Wel is Kuba nog erg onzeker. Hij wordt nerveus van geluiden en bewegingen, en verstopt zich dan het liefst snel in een hoekje. Als je even naar hem toe komt om hem gerust te stellen, komt hij gelukkig ook snel weer tevoorschijn. Hij komt ook graag uit zijn holletje voor een snoepje, cat stick of liquid snack! Wanneer hij ergens aan gewend is, zal hij hier steeds minder schrikachtig op reageren.Kuba blijkt ondanks zijn angst een hele zachtaardige kater te zijn. Hij heeft nooit geblazen, gegromd of uitgehaald, en is altijd erg voorzichtig met zijn nageltjes. Ook rustig optillen is geen probleem, zolang hij aan je gewend is. 

Kuba zoekt een rustig thuis waar hij uitgebreid de tijd krijgt om te wennen. Een eigen kamer voor hem is hiervoor een must, zodat hij altijd een plekje heeft om zich even terug te trekken. Een huis met jonge kinderen is voor hem dan ook niet geschikt. Het is niet bekend in hoeverre Kuba kan omgaan met andere dieren. Uiteindelijk wil Kuba, als hij zijn zelfverzekerdheid weer een beetje terug heeft, ook graag de buitenwereld ontdekken, dus een (afgesloten) buitenruimte zal hij erg op prijs stellen.

Kom jij Kuba’s liefdevolle kopstootjes zelf ervaren? Vul hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.