Gismo

RasBorder Collie
GeslachtTeef
Leeftijd8 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf06-05-2024
Registratienummer3079
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Gismo doet sinds 18 maart mee met een programma van Dutch Cell Dogs. Hierbij wordt er twee keer per week intensief met haar getraind door een gedetineerde onder begeleiding van erkende hondentrainers.
De honden krijgen zo dus nog wat extra aandacht en lichaamsbeweging en de gedetineerden leren de voordelen van een vriendelijke en zorgzame omgang.
Dit houdt wel in dat Gismo tot 06 mei niet herplaatst kan worden. Uiteraard kunnen er tussentijds wel kennismakingen gepland worden met eventuele nieuwe eigenaren.

Graag stellen we Gismo aan jullie voor.

Deze lieve wat oudere border collie is een tijdje geleden bij ons binnen gekomen en helaas heeft de eigenaar zich niet gemeld.
Wij zijn daarom op zoek naar iemand die Gismo een nieuw thuis kan bieden.
Gismo is hier samen binnen gebracht met Mitsou. Wij merken dat Gismo het ook prima vind om lekker alleen met een uitlater op pad te gaan. Lekker op ons speelveld een balletje te apporteren of wat gehoorzaamheidsoefeningen doen vind ze heerlijk.
In het begin trok Gismo nogal aan de lijn, maar door veel te trainen merkt ze dat het veel leuker is om niet te trekken aan de riem en loopt een stuk beter mee. Dit is wel iets wat de nieuwe eigenaar moet blijven trainen om haar niet terug te laten vallen in haar oude gedrag. 


Ze wil nog wel eens blaffen/najagen als er een fietser of auto langskomt. We merken dat dit vooral is wanneer deze prikkel van achteren komt en ze de situatie niet goed kan inschatten of overvallen wordt.
Bij het zien van andere honden kan ze ook fixeren en blaffen naar de andere hond. We nemen nu vooral afstand en wachten tot de hond voorbij is. Als de afstand groot genoeg is, dan loopt Gismo gewoon met je mee. 
Er is dus nog wel wat werk aan de winkel, maar Gismo is een snelle leerling. Bent je dus op zoek naar leuk gezelschap, maar wel eentje die nog wat dingen moet leren, dan is Gismo een leuke aanwinst.

Gismo is geen sloper in de kennel en is goed zindelijk. In een nieuwe omgeving moet het alleen thuis blijven altijd opgebouwd worden. We zoeken voor Gismo een eigenaar die het leuk vindt om met haar te trainen en wandelingen te maken. Als je haar zowel mentaal als fysiek genoeg uitdagingen wil bieden, dan heb je aan Gismo een vriendin voor het leven. Tijdens het wandelen is het ons opgevallen dat Gismo soms wat door haar achterpoten zakt. We hebben dit na laten kijken door de dierenarts en dit is iets wat niet meer beter zal worden. Gismo krijgt hiervoor pijnstilling en die moet ze ook levenslang blijven krijgen.

Doordat Gismo op straat onvoorspelbaar gedrag laat zien, plaatsen we haar niet met jonge kinderen of andere dieren.

Bent je op zoek naar een leuke uitdaging? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.