Gina

RasFranse Bulldog
GeslachtTeef
Leeftijd5 jaar
Speciale zorgJa, zie tekst
Kan bij hondenZie tekst
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenJa
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa, zie tekst
Plaatsbaar vanafNog onbekend
Registratienummer3166
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren, sterilisatie)
€322,25

Helaas heeft Gina een medische terugval. Gina heeft op het moment veel jeuk waardoor ze op medicatie is gezet. Daarom is het momenteel niet mogelijk om kennis met haar te maken. Het is wel mogelijk je interesse in haar te tonen. Zodra het beter gaat met Gina zullen we contact opnemen.

Graag stellen we Gina aan jullie voor.
Deze leuke Franse Bull van 5 jaar oud is samen met nog een bulletje Sien bij ons binnen gekomen.

Helaas hebben we geen eigenaar kunnen traceren, dus is het nu aan ons de taak om een nieuw thuis te haar te vinden. Zowel Gina als Sien komen uit een situatie waar ze niet altijd de beste zorg hebben gehad.

Gina heeft in een gast gezin gezeten, zodat wij konden zien hoe zij het in een huiselijke situatie zou doen. 
Daar heeft ze laten zien dat ze het goed doet in een huis en dat ze zich makkelijk aan past. Ze kan makkelijk een paar uurtjes alleen thuisblijven. Vanwege de zindelijkheid training gaat ze dan wel in de bench. Anders heeft ze toch de voorkeur om op een matje of kleedje te plassen. Dit is iets waar in het begin veel aandacht aan besteed zal moeten worden. Wanneer je binnen 4 uurtjes weer terug bent om haar uit te laten houdt ze de bench schoon.

Eten doet ze erg graag en het is dan ook aan te raden om haar eten in een slowfeeder te geven. Vanwege het ondergewicht waarmee Gina binnen is gekomen wordt haar voer over 3 maaltijden verdeeld. Gina wil prima snuffelen of een spelletje doen om haar brokjes te verdienen. 

Aandacht wil Gina maar wat graag ontvangen. Ze houdt ervan om lekker rustig te knuffelen, bij je te liggen maar ook om haar eigen ding te doen. Het wandelen vind ze allemaal een beetje spannend, maar ze loopt wel 10 minuten mee. Het wandelen zal rustig opgebouwd moeten worden met verschillende routes. Het is vooral belangrijk dat je eerst een vertrouwensband op bouwt met Gina en dan rustig met haar de wereld of ja de wijk met haar gaat verkennen. 

Als je tijdens het wandelen andere honden tegenkomt kan ze nog wel eens van zich laten horen. Ze blaft ernaar, maar ze is wel goed af te leiden bij het zien van een andere hond. Daarna loopt ze dan ook wel weer rustig mee. Gina moet leren welk gedrag goed is en welk gedrag we minder graag zien aan de riem. In het asiel zijn we begonnen met haar juiste keuzes te markeren en belonen. 

Omdat Gina wat kale oren en een slechte vacht had bij binnenkomst hebben we ervoor gekozen om haar op AnAllergeen voer te zetten.
Dit zal ze dan ook de rest van haar leven moeten krijgen. Of het haar op haar oren en sommige plekken op haar huid nog terug zal komen verwachten we niet. 

Inmiddels is Gina ook gesteriliseerd en een gebitsbehandeling gekregen. 

Wij denken dat Gina het best tot haar recht komt in een huis waar geen andere honden of drukke, jonge kinderen aanwezig zijn.

Bent u op zoek naar rustig maatje? Wil jij Gina een 2e kans geven op een stalende toekomst? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.