Dana

RasEngelse Bulldog
GeslachtTeef
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenZie tekst
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenZie tekst
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf14-05-2024
Registratienummer3407
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Deze blije stuiterbal met de naam Dana stellen we graag aan u voor.

Van de eerste eigenaar hebben we gelukkig wat informatie gekregen, zodat we op zoek kunnen naar een passend nieuw thuis.
Toen Dana bij ons binnen kwam vond ze het allemaal maar wat spannend en uit gesprekken met de eerste eigenaar zijn we erachter gekomen dat Dana altijd al wat angstiger is geweest.  
Doordat Dana wat angstiger is bij geluiden of plotselinge bewegingen plaatsen we haar niet bij jonge kinderen. Ook andere honden in hetzelfde gezin, lijkt ons niet verstandig.

Om Dana rustig te kunnen laten wennen aan de nieuwe situatie en omgeving hebben we ervoor gekozen om Dana om medicatie te zetten, die de stress en angst wat afneemt.
We merken dat Dana al iets meer op haar gemak is en ook al sneller ontdooid bij het zien van nieuwe mensen.
Dana loopt lekker met je mee als je gaat wandelen, maar kan dan nog wel eens haar kracht in de strijd gooien. Dit doet ze vooral als ze vogels of katten ziet.

We zijn hard aan het trainen met snoepjes dat het veel leuker is om met ons te lopen in plaats van ons vooruit trekken.
Andere honden worden bekeken, maar daarna loopt ze ook vlot weer met je mee.
Hier in de opvang hebben we Dana nog niet met andere honden geprobeerd.

We merken dat Dana het spannend vind om in haar kennel te zitten met de schuif dicht. Ook hierbij weten we dat Dana het niet prettig vind om in een bench te gaan.
Hoe Dana het verder in huis doet en of ze dingen sloopt weten we niet. Hier in haar hok wil ze nog wel eens haar speelgoed kapot maken.
Aangezien Dana nog jong van leeftijd is, hopen we dat ze snel een plek vind waarbij ze kan wennen aan alles om zich heen en dat ze kan gaan genieten van hetgeen nog gaat komen. 

Mensen die veel thuis zijn en tijd erin kunnen steken, heeft onze voorkeur. Het alleen thuis zijn, zal dan ook rustig opgebouwd moeten worden bij haar.

Ben jij degene die een rustig huishouden heeft en de tijd om Dana rustig te laten wennen? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.