Kitten Bo

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd± 5 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenJa
kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf10-09-2022
Registratienummer584
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€180,00

Bo verblijft momenteel in gastgezin in regio Eindhoven.

Met Bo is het altijd lachen, gieren, brullen. Het is een ontzettend grappig en ondeugend kereltje. Wordt er gespeeld? Dan is Bo van de partij!

Bo werd samen met zijn 4 broers/zussen bij ons gebracht toen hij 12 weken oud was. Zijn zwerfmama had bij mensen in de tuin haar nestje gekregen. Echter bleek al heel snel dat het hele kitten gezin een flink stuk socialisatie met mensen had gemist. Aanrakingen waren uit den boze en dicht in de buurt komen was ook echt een no-go, dit uitte zicht in blazen, krabben en bijten. Op deze leeftijd zulke bange kittens socialiseren is nog best wel een uitdaging. Maar die uitdaging gingen wij graag aan.
Ze werden uit elkaar gehaald en onder gebracht bij socialere kittens van ongeveer dezelfde leeftijd. Bo daarentegen ging mee naar gastgezin met nog 3 andere (bangere) kittens van dezelfde leeftijd. Nu een paar weken later kunnen we zeggen dat Bo al flink wat progressie heeft gemaakt.

Samen spelen is de sleutel naar zijn hart. Dan durft hij ook in de buurt te komen en kan dan zelfs soms ‘per ongeluk’ tegen je aan staan, liggen of op je springen. Samen met de ballenbaan spelen, een speelhengeltje of met zijn automatische laserlamp zijn echt dingen waar Bo voor ontwaakt. Hij heeft energie voor 10 en er schuilt echt een kleine jager in dat knappe lijfje. Een afgeschermde tuin zou op ten duur voor Bo zeker een fijne plek zijn om wat energie kwijt te raken.

Een speelmaatje is voor hem is erg belangrijk. De voorkeur gaat uit naar een kat van ongeveer dezelfde leeftijd, die sociaal is en er ook van houdt om de klok rond te spelen of te stoeien. Dit kattenvriendje zou Bo ook kunnen helpen zijn ‘mensenvrees’ wat kwijt meer te raken. Mogelijk kan hij samen met zijn pleegzus Cato naar jullie verhuizen.

Stiekem houdt dit kereltje van knuffelen, want als hij eet, wat slaperig is of niet doorheeft wie hem aait dan kan hij hier zeker van genieten. Maar zodra hij ziet dat een mens hem daadwerkelijk aanraakt loopt hij weg. Mogelijk zit er toch ook een mens/hand trauma in hem. Dit verwerken heeft tijd, liefde en geduld nodig. Maar hij heeft in gastgezin dingen laten zien waardoor er zeker vertrouwen is dat het goed komt met de kleine man.

Sta jij al te popelen om Bo zijn nieuwe speelmaatje te worden? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden!