Functie zorg coördinator gastgezinnen (vrijwillig)

De stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (st. ROZE) is verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren in de regio Eindhoven, in totaal betreft dit 14 gemeentes. Voor het vervoer van de zwerfdieren heeft St. Roze een eigen dierenambulance en meldkamer, waarbij we streven naar een 24-uurs bereikbaarheid.

Volwassen, gezonde dieren kunnen doorgaans in het Dierenopvangcentrum opgevangen worden. Echter voor hele jonge dieren, heel erg zieke dieren of dieren die gesocialiseerd moeten worden, is het beter om in gastgezinnen ondergebracht te worden. Daar kan meer aandacht gegeven worden, krijgen ze meer individuele zorg, wennen ze beter aan een “normale” huissituatie en de infectiedruk is lager. We maken onderscheid in verschillende soorten gastgezinnen;

  • Gastgezinnen voor flessenkittens;
  • Gastgezinnen voor socialisatie;
  • Gastgezinnen voor moederpoezen;
  • Gastgezinnen voor pups en moederhonden.

De dieren die in gastgezinnen verblijven zijn veelal zwak, ziek en/of jong. Gastgezinnen zijn 24 uur per dag in touw om deze dieren alle hulp te bieden die nodig is. We hebben een handleiding voor alle gastgezinnen opgesteld met belangrijke informatie zodat zij die zorg kunnen bieden. Echter zorg voor dieren is zelden zwart-wit en laat zich niet volledig in protocollen en instructies gieten. Voor alle gevallen dat een gastgezin vragen heeft over de zorg voor dieren of medische vragen over de dieren die ze opvangen, hebben we vrijwillige zorgcoördinatoren. Zij zijn het eerste aanspreekpunt als een gastgezin het even niet meer weet. Gastgezinnen moeten eerst contact opnemen met de zorg coördinator voordat ze naar een dierenarts mogen, dus dit is een belangrijke sleutelrol in het geheel.

Taken
– Beantwoorden van vragen van de gastgezinnen op het vlak van zorg en gezondheid.
– Gastgezinnen gevraagd en ongevraagd adviseren op het vlak van gezondheid en zorg voor de dieren.
– Gastgezinnen doorsturen naar de dierenarts indien noodzakelijk.
– Signaleren van problemen en dit opnemen met de coördinator Gastopvang.

Wat zoeken wij?
– We zoeken bij voorkeur iemand met een diploma paraveterinair dierenartsassistent of dierverzorger.
– Iemand met goede communicatieve vaardigheden.
– Bereidheid om met collega’s samen een dekkend rooster te verzorgen zodat de gastgezinnen altijd iemand kunnen bereiken voor advies.

Tijdsinvestering
– Werkzaamheden kunnen vanaf thuis of vanuit het DOC plaats vinden. Indien je vanuit thuis werkt, is het fijn als je de beschikking hebt over een eigen PC/laptop.
– In het hoogseizoen juni-september is het het drukst. De tijdsinvestering is dan 12-20 uur per week afhankelijk van de afspraken binnen het team . De rest van het jaar is dit gemiddeld 4 uur per week.

Wat bieden wij?
– Interne en externe bijscholing;
– Begeleiding door vakbekwame collega’s;
– Een open, gemoedelijke sfeer waar we leren van onze fouten;
– Alle benodigde materialen.

Aanmelden:
Heb je interesse in deze functie? Vul onderstaand aanmeldformulier in. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.