Vrijwilligerswerk: Maak het verschil voor zwerfkatten

Heb je een warm hart voor katten en wil je écht impact hebben? Dan hebben we de perfecte kans voor jou! Bij Stichting ROZE hebben we energieke vrijwilligers zoals jij nodig om ons geweldige Trap-Neuter-Return (TNR) programma te ondersteunen. 

Waarom Jouw Hulp Ertoe Doet: 

Er leven vele zwerfkatten in Nederland en zij leiden een uitdagend leven buiten. Ze zijn verwilderd en planten zich ongecontroleerd voort, wat leidt tot een overvloed aan katten en kwetsbare, zieke kittens die het buitenleven niet aankunnen. Maar wij geloven dat verandering mogelijk is! Ons TNR-programma is als een reddingslijn voor deze katten – we vangen ze op, zorgen voor sterilisatie/castratie en laten ze terugkeren naar hun vertrouwde omgeving. Hierdoor voorkomen we ongewenste nesten, verbeteren we hun gezondheid en verminderen we het aantal zwerfkatten. 

Wat Jij Zult Doen: 

Als TNR-vrijwilliger speel je een directe rol in het redden van kattenlevens. Je helpt met het opzetten van slimme vangkooien op strategische locaties. Je zorgt voor het welzijn van de gevangen katten en begeleidt ze naar de opvang voor de noodzakelijke zorg. En het leukste van alles: je mag de gesteriliseerde/gecastreerde katten terugplaatsen op hun vertrouwde plek. Het is een avontuur vol voldoening waarbij je soms aardig wat creativiteit en geduld nodig hebt. 

Waarom Aansluiten? 

Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt met het besef dat je écht een verschil maakt. Dat jouw inzet telt en dat je een directe positieve impact hebt op kattenlevens. Dat je meehelpt aan het voorkomen van de overvolle asielen elke zomer. Door je aan te sluiten bij ons team van gepassioneerde kattenliefhebbers, zul je: 

  • Zwerfkatten helpen ontsnappen aan een leven van onzekerheid en moeilijkheden.  
  • Waardevolle ervaring opdoen in kattenverzorging en populatiebeheer.  
  • Een community van gelijkgestemde mensen vinden die jouw passie delen.  
  • Trots zijn op elke geredde snorhaar en hun toekomst transformeren. 

Wat vragen wij? 

  • Eén vast dagdeel in de week beschikbaar (ochtend, middag of avond). Jouw tijd maakt een wereld van verschil voor de katten!  
  • Rijbewijs B? Check! We hebben je rij-skills nodig om onze missie op de weg te brengen.  
  • Jij bent de held die onze materialen en auto glanzend en klaar houdt voor actie.  
  • Alleen of samen met een kattenkameraad op pad? Jij bent er helemaal klaar voor!  
  • Kan je kletsen met katten én mensen? Dan hebben we jou nodig voor je communicatiekrachten.  
  • Geduld is jouw tweede naam. Katten en situaties kunnen onvoorspelbaar zijn, maar jij blijft cool. 

Samen Maken We Het Verschil! 

Als jij van katten houdt, als je de wereld voor elke kat een betere plek wilt maken, dan is dit jouw kans. Word lid van ons TNR-team en laat je passie voor dierenwelzijn tot leven komen. 

Ben jij klaar om een held te zijn voor katten? We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen! Neem snel contact met ons op via cindy@rozeindhoven.nl en laten we samen aan de slag gaan.