Functie intakecoördinator gastgezinnen (vrijwillig)

De stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (st. ROZE) is verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren in de regio Eindhoven, in totaal betreft dit 14 gemeentes. Voor het vervoer van de zwerfdieren heeft St. Roze een eigen dierenambulance en meldkamer, waarbij we streven naar een 24-uurs bereikbaarheid.

Volwassen, gezonde dieren kunnen doorgaans in het Dierenopvangcentrum opgevangen worden. Echter voor hele jonge dieren, heel erg zieke dieren of dieren die gesocialiseerd moeten worden, is het beter om in gastgezinnen ondergebracht te worden. Daar kan meer aandacht gegeven worden, krijgen ze meer individuele zorg, wennen ze beter aan een “normale” huissituatie en de infectiedruk is lager. We maken onderscheid in verschillende soorten gastgezinnen;

  • Gastgezinnen voor flessenkittens;
  • Gastgezinnen voor socialisatie;
  • Gastgezinnen voor moederpoezen;
  • Gastgezinnen voor pups en moederhonden.

Gastgezinnen vangen de dieren in hun eigen huis op. Om een goed beeld te krijgen van het gastgezin en de thuissituatie, en om het potentiële gastgezin goed voor te lichten over de werkzaamheden en problemen waar je mee te maken kan krijgen als gastgezin, legt de intake coördinator een huisbezoek af. Voor deze intakeprocedure zoeken we nog 2 vrijwilligers.

Taken
– Inplannen van een huisbezoek met een potentieel nieuw gastgezin.
– Voorlichting geven aan het aspirant gastgezin over wat de werkzaamheden inhouden, hoe de gastopvang werkt en wat voor problemen je tegen kan komen als gastgezin.
– Het potentiële gastgezin en de thuissituatie beoordelen en een advies geven aan de coördinator gastopvang of iemand wel of niet geschikt is als gastgezin en zo ja voor welke groep dieren.

Wat zoeken wij?
– Met goede communicatieve vaardigheden;
– Bekendheid met de uitdagingen van het opvangen van kittens en pups is een pre;
– Goed uitleg kan geven.

Tijdsinvestering
– Werkzaamheden vinden plaats bij gastgezinnen thuis dus je moet beschikken over eigen vervoer.
– Het hele jaar door kunnen nieuwe gastgezinnen zich aanmelden. De piek van de werkzaamheden zal in de eerste maanden van het jaar liggen omdat we dan ons aan het voorbereiden zijn voor het hoogseizoen. Gemiddelde tijdsinvestering zal 2 uur per week zijn.

Wat bieden wij?
– Interne en externe bijscholing;
– Begeleiding door vakbekwame collega’s;
– Een open, gemoedelijke sfeer waar we leren van onze fouten;

Aanmelden:

Heb je interesse in deze functie? Vul onderstaand aanmeldformulier in. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.