Vacature: Dierenarts

Hoe kan jouw dag eruit zien? 

In de ochtend staan een groot aantal neutralisaties op de planning. Je hebt een team van paraveterinairs en vrijwilligers klaarstaan die jij al weken hebt voorbereid om op een effectieve manier van werken. Binnen no-time hebben jullie alle dieren die op de planning stonden behandeld en liggen ze onder een strikte toezicht in de recovery. 

Een grote hoeveelheid dieren staan verder vandaag op consult. Dit zijn dieren in de opvang maar ook dieren die in een gastgezin zitten. Op een snelle en gestructureerde wijze zorg je ervoor dat alle dieren gezien worden, de assistenten de medische briefjes klaar hebben en de dossiers duidelijk zijn aangevuld.  

Daarna ga je een rondje doen, er zijn een aantal dieren die je weer wilt zien. Je geeft advies aan de beheerder over de dieren waar behandelplannen mogelijk gaan afwijken van de standaard protocollen. Samen met de beheerder worden besluiten genomen over de uitvoering van deze plannen. 

Het werk in de opvang is druk, er komen continu dieren binnen die behoefte hebben aan medische verzorging. Veel casussen lopen door elkaar heen en het is van belang om het overzicht te bewaren. Je dient doortastend te werken waar je snel moet kunnen schakelen. 

Algemeen 

Stichting ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) is sinds 1 januari 2022 gestart met de professionele opvang van zwerfdieren in 13 omliggende gemeentes. De Stichting is in volle ontwikkeling en wij zijn op zoek naar een dierenarts voor onze interne praktijk.  

Wie ben jij 

 • Een dierenarts gezelschapsdieren met ervaring op het gebied van eerstelijns chirurgische ingrepen 
 • Iemand die graag zoekt naar mogelijkheden binnen de kaders van de opvang 
 • Iemand die graag spart met de beheerder, gevraagd en ongevraagd advies geeft op het gebied van het verbeteren of aanpassen van medische zorg 
 • Iemand die begrijpt dat het nodig is om advies te geven over de behandeling van dieren ook buiten jouw reguliere werktijden 
 • Jij hebt affiniteit met Shelter Medicine en opvang dieren, maar gaat ook niet uit de weg voor wilde dieren 
 • Je breidt jouw kennis graag uit en blijft up-to-date in jouw vakgebied 
 • Jij bent communicatief sterk, hebt ervaring met het aansturen van en trainen van mensen 
 • Je werkt gestructureerd en kan het overzicht gemakkelijk bewaren 

Verantwoordelijkheden en taken 

 • Managen van het veterinaire zorg systeem en zorgdragen voor de juiste dagelijkse en preventieve medische verzorging 
 • Zorgdragen voor het optimaal functioneren van de praktijk in de breedste zin 
 • Het managen en verder ontwikkelen van het paraveterinaire team 
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling, verbeteren en implementatie van protocollen 
 • Bijhouden en zorgdragen voor een juiste documentatie van alle veterinaire data 
 • Trainen van vaste medewerkers, vrijwilligers en stagiaires die meedraaien op deze afdeling en werkzaam zijn in de opvang 

Wat kun jij verwachten 

Onze organisatie is in volle ontwikkeling en dat betekent dat jij een bijdrage kan leveren aan de opbouw hiervan. Dit is een fantastische unieke kans. Wij vormen een hecht team allemaal met een enorme passie voor dieren. 

Reageren 

Ben jij benieuwd naar deze unieke functie? Bel voor meer informatie naar 040-7470147. Contactpersoon is Alma van Dorenmalen (Beheerder). 

Of wil je direct solliciteren, stuur dan een motivatiebrief met cv t.a.v. Alma van Dorenmalen naar alma@rozeindhoven.nl

Soort dienstverband: Deeltijds, Vaste baan 

Parttime uren: 24-36 per week – voorkeur maandag, woensdag en vrijdag. Startdatum: z.s.m.

Werklocatie: Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven