Van onvindbaar verdwenen tot voorzichtige vreugde

Het werken in de dierenwereld is altijd verrassend en zeer onverwachte uitkomsten zijn ons niet vreemd. Zie dit verhaal van de twee raskatten uit Oirschot.  

Het begon allemaal met een melding van een hele zieke, hoogzwangere kat die op 12 juli gevonden was in Oirschot. Ze had wonden over haar hele lijf en die krioelden al van de maden, mogelijk al vanuit haar baarmoeder.  Met grote spoed werd ze overgebracht naar Dierenziekenhuis Eindhoven waar alles in het werk is gesteld om haar te redden. Helaas mocht het niet meer baten…. Inmiddels hadden we een spoedoproep op social media geplaatst om de eigenaar te traceren. De kat had een chip, maar de registratie stond nog op naam van de fokker. Deze hebben we uiteraard gebeld maar die kon ons alleen de naam van de koper verstrekken. En daarmee begon de speurtocht. De naam van de betreffende mevrouw kwam uit bij een bedrijf. Dat helaas op dat moment gesloten was. De zoektocht verplaatste zich naar Instagram. Via de volgers van het bedrijfsaccount kwamen we uit bij een jongen met dezelfde achternaam als de koper van de kat. Op naar Facebook waar weer iemand op zijn post reageerde met een naam die een afkorting leek van de koper van de kat. Op haar pagina stonden weer foto’s van katten die erg veel leken op de kat die op dat moment nog vocht voor haar leven in het Dierenziekenhuis. Verder was het profiel afgeschermd; wel had deze mevrouw een review geplaatst op de pagina van een dierenartsenpraktijk in Hoogstraten. Deze hebben we toen getagd onder onze spoedoproep met de vraag of zij een klant in hun systeem hadden staan met de naam van de koper zoals die bij ons bekend was. En ja: die hadden ze! Het contact kon worden gelegd. Wat bleek? Ongeveer een jaar geleden waren er 3 Savannahkatten ontvreemd bij mevrouw en de gevonden poes Razkay was daar 1 van. Helaas was de kat inmiddels overleden, wel kon zij dit deel van het verhaal nu afsluiten en een plekje geven. En hiermee leek dit verdrietige verhaal ten einde.  

Tot het kattenteam in de pauze een beetje zat te sparren over een soortgelijke kat in onze opvang, Daisy genoemd, die eveneens hoogzwanger was en ook wel heel erg leek op een Savannahkat. Waar zou deze zijn gevonden? Ook in Oirschot zo bleek! Nog frappanter: deze kat was ooit gechipt in Zundert, niet ver verwijderd van Hoogstraten, waar de eigenaresse van Razkay had gewoond. Het leek bijna te mooi om waar te zijn, maar toch besloten we mevrouw te bellen. We vroegen haar of ze de chipnummers van de andere twee verdwenen katten nog ergens had en of haar katten wellicht bij een dierenkliniek in Zundert waren gechipt. Dat laatste was het geval en na een aantal minuten in zinderende spanning te hebben gezeten terwijl ze de chipnummers zocht, bleek ook de chip overeen te komen! We konden het bijna niet geloven en waren met zijn allen dolblij.  

Al snel is ze de zwangere Daisy – die eigenlijk Jamila bleek te heten – komen halen. Gelukkig was Jamila alleen mager toen ze werd gevonden en verder niet ziek of gewond. Twee weken later is ze bevallen van twee hagelwitte kittens, in de geborgenheid van haar eigen veilige huisje. We zijn ontzettend blij!

Meer van dit soort verhalen lezen? Schrijf je in voor onze nieuwsbief.