Zowi

RasMechelse herder
GeslachtTeef
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgSpeciaal voer + levenslang op pijnmedicatie
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf30-06-2022
Registratienummer194
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Deze prachtige, jonge verschijning van bijna 2 jaar oud is onze Zowi. Gevonden als zwerver en helaas heeft er zich geen eigenaar gemeld. Zowi kwam extreem mager binnen, dus de kans bestaat dat zij al enige tijd rondzwierf op straat.

Toen Zowi bij ons binnenkwam, was ze nog een tikkie onzeker. Veel dingen leken nieuw voor haar te zijn. Wat bij ons wel meteen opviel, was haar zachte karakter. Hoewel ze bij de eerste ontmoeting een beetje afwachtend kan zijn, breekt het ijs erg snel. Wij worden nu met een enthousiaste kwispel begroet. Zowi houdt enorm van knuffelen, is gek op aandacht en wil het liefst de hele dag bij je in de buurt zijn. Andere hobby’s van Zowi zijn spelen met balletjes, dobberen in het water en ze neemt pas genoegen als ze na een wandeling de grootste stok mee naar huis heeft genomen.

Aangezien Zowi nog geen 2 jaar oud is, zit ze boordevol energie. Op dit moment trekt ze nog aan de lijn. Wij zijn met haar een training gestart om dit af te leren maar hier zal verder aan gewerkt moeten worden bij de toekomstige eigenaar. In sommige situaties raakt Zowi snel overprikkeld, voornamelijk bij te veel drukte en harde geluiden. Om deze reden plaatsen wij Zowi niet bij kleine kinderen.

Helaas heeft onze dierenarts in de rug van Zowi spondylose geconstateerd. Dit is een afwijking aan de ruggenwervels, waarbij deze middels “bruggen” langzaam aan elkaar groeien. Wanneer de wervels aan elkaar gegroeid zijn is dit niet meer pijnlijk, maar is ze hier vooral stijf van. Maar op het moment dat de “bruggen” gevormd worden is dit wel degelijk pijnlijk. Vandaar dat Zowi nu iedere dag pijnstilling van ons krijgt en op speciale brokken (Royal Canin Mobility) staat op haar gewrichten te ondersteunen. Mogelijk in de toekomst is het verstandig haar nog extra te ondersteunen met Flexadin chews.

Voor Zowi zijn wij opzoek naar een baas of baasjes die genoeg tijd heeft/hebben om met deze jonge dame aan de slag te gaan. Iemand die haar nog het laatste stukje zelfvertrouwen wil geven die ze in sommige situaties mist. Een huis met tuin is een vereiste voor Zowi. Verder denken wij dat Zowi baat heeft bij het volgen van een gehoorzaamheidscursus en/of speurwerk.

Heb jij zin om samen met deze dame het avontuur aan te gaan? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en wie weet begint jullie avontuur sneller dan ooit.