Yuna

RasShiba Inu
GeslachtTeef
Leeftijd2 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderen>12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf07-12-2023
Registratienummer1808
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€247,50

Yuna is een energieke, nieuwsgierige en eigenwijze Shiba Inu van 2 jaar oud.
Snel na binnenkomst vond Yuna een nieuwe plek om te wonen. Heel fijn, maar helaas ging het niet goed met het kleinste kind in huis. Yuna is zelf druk en heeft het karakter een echte Shiba Inu en kan dus behoorlijk eigenzinnig zijn. Yuna gedijd het beste op rust en regelmaat. En dat is iets wat met meerdere kinderen in huis niet altijd haalbaar is. Uiteindelijk is er besloten om Yuna terug te brengen. Daarom zijn wij nu op zoek naar een nieuwe plek voor Yuna.

Hier in de opvang merken we dat Yuna het heerlijk vind om lang mee te gaan wandelen of te spelen met een balletje. Hier kan ze zichzelf goed mee vermaken. Yuna laat hier wisselend gedrag zien naar andere honden. Ze kan vocaal reageren aan de lijn op andere honden. Ze is hier goed in te begeleiden. We hebben tot op heden geen andere hond gehad waar Yuna goed mee kon opschieten. Yuna wordt dan ook uitsluitend als enige hond in huis geplaatst. Of Yuna kan loslopen is onbekend. 

Yuna kan zich prima vermaken in haar hok met speelgoed, maar door verveling houdt Yuna zich ook bezig met het slopen van haar knuffels. Yuna is voor haar ras goed trainbaar en dol op eten. We gebruiken dan ook haar voer om met haar te snuffelen & puzzelen om haar verveling tegen te gaan. Yuna is een hond die zowel metaal en fysiek uitgedaagd moet worden. Ze moet leren hoe ze zich in huis moet gedragen. We denken dat hier (zeker in het begin) extra tijd en energie in gaat zitten. Yuna heeft een consequente baas nodig die haar met rust en een zachte hand leert hoe het wel moet. 

Het alleen thuis zijn is voor Yuna iets wat rustig opgebouwd moet worden. Bij haar vorige plaatsing sliep Yuna ‘s nachts in de bench wat goed ging. Ook overdag zat Yuna vaak in de bench omdat het met de kinderen dus niet lekker liep. Vandaar dat Yuna alleen geplaatst wordt bij kinderen boven de 12 jaar. 

Yuna had bij binnenkomst slechte ontlasting, inmiddels hebben we dit onder controle door haar op PRINS insecten voeding te zetten. Ons advies is om haar op deze voeding te laten. 

Ben jij degene die op zoek is naar een leuke energieke hond? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.