Woody

RasKruising
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd7 jaar
Speciale zorgVachtverzorging
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Registratienummer1150
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Ach die arme Woody, hij kwam bij ons binnen met een compleet vervilte vacht. Dit moet ontzettend veel pijn gedaan hebben. Er zat niets anders op dan zijn complete romp te scheren om van al deze vervelende klitten af te komen. Onder het genot van wat lekkers liet hij dit ontzettend goed toe.

Toen Woody net ontdaan was van zijn strakke velletje was hij erg sociaal. Hij gaf heerlijke kopjes en schuurde langs je benen. Je kon wel het beste het initiatief bij Woody laten omdat hij nog wel eens gevoelig en onberekenbaar kon zijn.

Nu is deze gevoeligheid en onberekenbaarheid in de tussentijd erger geworden. In zulke mate dat hij soms al hard heeft uitgehaald en gebeten terwijl je alleen maar zijn kattenbak wil pakken. Woody is, op dit moment, dus geen makkelijke kat en we zoeken daarom iemand met een berg katten-ervaring.

Het vermoeden is dat Woody door zijn verblijf in het asiel wat frustratie heeft opgebouwd. Zowel door de aanwezigheid van andere katten (die niet altijd zijn beste maatjes zijn) en het feit dat hij maar een beperkte ruimte heeft om zijn dag te slijten.

We verwachten dat als Woody naar een nieuw thuis verhuisd hij wat meer rust krijgt in dat koppie van hem. Hij heeft in ieder geval meer ruimte nodig dan wij hem kunnen bieden. Hij zou waarschijnlijk erg blij zijn met de mogelijkheid om naar buiten te kunnen (in verband met zijn vacht zou een afgesloten tuin het beste zijn).

Zijn vacht is intussen weer hard aan het terug groeien en om de vervilting zoals bij binnenkomst te voorkomen moet Woody natuurlijk regelmatig geborsteld worden. Hier zou je bijvoorbeeld een dagelijks ritueeltje van kunnen maken om zo een band op te bouwen.

Door zijn wispelturige karakter plaatsen wij Woody niet bij kleine kinderen. Gezien de uitingen richting zijn buurkatten lijkt een thuis met andere huisdieren ook geen optie.

Heb jij ervaring met katten en heb jij het geduld om Woody z’n rust te gunnen? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.