Milly
Wizzy

Kittens Wizzy en Milly

RasEuropese korthaar
GeslachtPoezen (gesteriliseerd)
Leeftijd7 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenJa, rustige honden
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenNee
Buiten/BinnenBuiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer2378 + 2330
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccinaties up-to-date,
neutralisatie en Feliway Help!)
€407,00 (samen)
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze katten hebben de tijd nodig om te wennen.

Milly en Wizzy verblijven momenteel in een gastgezin in regio Eindhoven

Och, die koppies van Milly en Wizzy laten je toch spontaan smelten. Dat snap ik helemaal. Maar ze zijn geen match voor iedereen, dus het is belangrijk onderstaande tekst even goed door te lezen.

Milly kwam het gastgezin binnen nadat ze enkele weken met een schimmelinfectie in isolatie had gezeten. Voorafgaand aan de vervelende, intensieve behandeling van 4 weken was ze al niet het meest sociale kitten dat er rondliep. Ze had zelfs al eerder een huisje gehad waar ze zich helaas alleen maar onder de bank verstopte en er zelfs niet onderuit durfde om naar het toilet te gaan. Dus toen ze na haar tijd in de isolatie gezond verklaard werd vertrok ze naar een gastgezin om daar te werken aan haar socialisatie. De eerste dagen moest Milly even aftasten, maar sneller als verwacht kwam ze stukje bij beetje los. Inmiddels is ze ontpopt tot een knuffelkatje eerste klas. Ze is nog wel op haar hoede en soms deinst ze even terug (zeker als je haar vanuit een staande positie probeert te benaderen), maar al snel trekt ze bij en zal je kunnen genieten van kopjes die zich afwisselen met likjes en gepurrr om haar dankbaarheid te tonen.
Op dit moment wordt ze nog behandeld voor longworm, maar zoals het er nu naar uitziet zal ze binnenkort helemaal gezond verklaard kunnen worden.

In het gastgezin waar Milly terecht kwam, kwam ze Wizzy tegen. Wizzy zat er al een tijdje en zag verschillende kittens komen en gaan, maar nooit zat er een maatje voor haar tussen. Maar het maatje vond ze wel in Milly. Wizzy kwam naar het gastgezin omdat ze extreem bang was voor mensen als klein kitten van 12 weken oud, in het asiel kwam hier geen vordering in en daarom wilden we het in een huiselijke situatie proberen. Enkele maanden later houdt Wizzy nog steeds niet echt van menselijke aanraking en benadering is ook nog eng. Ze zal voor je weglopen en op afstand blijven. Wel heeft ze hier flinke vordering in gemaakt en daar heeft Milly zeker in geholpen. Er zijn af en toe momenten dat Wizzy een aai over haar bolletje toe laat, maar de hand moet dan bij voorkeur wel alleen op het koppie blijven en niet afwijken naar de schouders of rug, dit geeft haar spanning en ze zal dan blazen en weg willen. Wizzy durft al steeds vaker in de buurt van haar verzorgers te komen wanneer zij bijvoorbeeld in bed liggen, aan tafel of op de bank zitten. Ze blijft dan wel een beetje op haar hoede en zal bij beweging toch even wat meer afstand nemen. Wizzy is dan ook een poesje die veel tijd nodig zal hebben om aan haar nieuwe woning/baasjes te wennen. Ze is nog jong en heeft laten zien kroelen wel lekker te vinden, dus mogelijk dat er met een tijd wennen in het nieuwe thuis een echt kroelpoesje naar voren komt. Maar dit is geen garantie, dit is dus wel iets waar een adoptant rekening mee moet houden. Er wordt dan ook een adoptant gezocht die niet teveel verwachtingen heeft van vooral Wizzy, die haar gewoon zichzelf laat zijn en haar aanwezigheid meer dan genoeg en gezellig vind. Ervaring met (angstige) katten heeft wel de voorkeur, zeker Wizzy is niet echt een ‘beginnerskat’.

Milly en Wizzy gaan alleen als koppel verhuizen, dit omdat Wizzy en Milly het gezellig vinden samen. Ze spelen heel graag samen en kunnen dan heerlijk minuten lang stoeien of met wat speelgoedjes spelen. Ook kunnen Milly en Wizzy erg goed overweg met de poezen en hond in het huis van het gastgezin. Er wonen 2 poezen van 5 jaar, en zeker Milly laat zich graag wassen door één van haar pleegzussen. De hond is een middelgrote, rustige hond die verder geen interesse toont in de kittens, maar andersom is er erg veel interesse naar haar. Een nieuw thuis waar dus andere sociale katten en/of een rustige hond wonen lijkt ons geen probleem. De ideale nieuwe woonsituatie zou een woning zijn met zo min mogelijk verdiepingen, dit omdat Wizzy het heel lang spannend heeft gevonden om de trappen te gebruiken. Een gelijkvloerse woning of appartement heeft dus de voorkeur, maar een huis met meerdere verdiepingen wordt niet meteen uitgesloten. De dames zijn nog nooit in de tuin geweest maar tonen de laatste tijd wel steeds meer interesse. Beide tonen af en toe al echt een jachtinstinct in het spel, een tuin of balkon met een veilige afzetting zodat ze hier niet uit kunnen is dus wel iets op hun verlanglijstje. De dames worden liever niet bij (kleine) kinderen geplaatst, of in een huishouden waar heel veel drukte is. Zeker Wizzy zal hier moeite mee hebben en dit komt haar socialisatie (zeker in de gewenningsperiode) niet ten goede.

In de eerste periode na de verhuizing is het voor beide dames belangrijk dat ze in een apart kamertje rustig kunnen wennen, bijvoorbeeld een werkkamer of een logeerkamer. Dit zodat ze in een rustige ruimte kunnen wennen en niet direct een heel huis onder de knie hoeven te krijgen. Het is dus al fijn als een adoptant hier rekening mee houdt en hier over na kan denken.

Ik kan me helemaal voorstellen dat beelden meer zeggen dan woorden, daarom is het misschien leuk om een kijkje te nemen op het instagramaccount van het gastgezin @room.full.of.cats / www.instagram.com/room.full.of.cats

Heb jij ervaring, geduld, rust en genoeg liefde om deze twee dames zich thuis te laten voelen? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.