Vos

RasPodengo Portugues Grande
GeslachtReu
Leeftijd2 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenLees tekst
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenVanaf 15 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf30-01-2023
Registratienummer1302
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Deze knappe verschijning heeft bij ons de naam Vos gekregen. Door zijn kop en grote oren vonden we dit wel een gepaste naam voor hem.

Zoals wij Vos zien, denken we dat er wel iets van Podenco door zijn aderen stroomt. Hij houdt ervan om lekker achter een balletje aan te rennen en laat deze ook heel goed los voor je voeten, zodat je die weer lekker weg kan schoppen en hij erachteraan kan gaan.

Doordat Vos nog een jonge energieke hond is weet hij soms niet zo goed wat hij met al die energie aan moet. Vooral als hij mee mag wandelen is hij zo blij dat hij soms tegen je aan springt en je hand vastpakt. We zijn hem nu aan het trainen dat op het moment dat hij rustig moet zijn voor we hem aanlijnen. Hij begint het al aardig goed door te hebben. Als je eenmaal aan het wandelen bent is het een makkelijke hond die lekker mee stapt. Vos is een hond die meer nodig heeft dan 4x per dag een rondje wandelen. Juist de uitdaging in opdrachten voor en met je doen haalt hij zijn voldoening. Een gehoorzaamheidscursus is dan ook zeker aan te raden met deze stuiterbal en dit is vooral omdat hij het ontzettend leuk vind om met je bezig te zijn. Andere honden zijn nog spannend en worden weg geblaft. Met sommige teven gaat het heel erg goed. Met reuen gaat het niet goed. Ook kleine hondjes ziet hij vaak aan als prooien en wil er achteraan rennen. Dit doet hij overigens ook met katten.

Omdat Vos jong en energiek is plaatsen we hem niet bij een gezin met jonge kinderen. Vanaf een leeftijd van ongeveer 15 jaar zou eventueel wel mogelijk zijn

Ben jij degene die samen met Vos lekker aan de slag kan gaan? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en dan plannen we zo snel mogelijk een kennismaking in.
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.