Tyron

RasEuropees korthaar
GeslachtKater
Leeftijd8.5 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Binnen/buitenNaar buiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer1673
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€148,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat moet rustig kunnen wennen, dit kan dan ook langer duren. Heeft echt schuilmogelijkheden nodig en houdt niet zo veel van veranderingen.

Tyron is een zeer zelfstandige stiekeme knuffelkont die van rust en regelmaat houdt. Hij vindt het leuk om wel eens een spelletje te doen en geeft zelf aan wanneer hij dat leuk vindt. Ook houdt hij van een aai en een uitgebreide knuffelsessie op schoot, waarbij hij uren kan liggen te snurken.

Tyron heeft heel wat meegemaakt. Hij kwam in de opvang terecht doordat zijn eigenaar overleden was. Helaas was het lastig Tyron te vangen en was hij zeer schuw toen hij binnenkwam. Eigenlijk veranderde zijn situatie niet en kroop hij alleen maar weg in een doos of in zijn mandje. Het was een uitzichtloze situatie in de opvang.

Het is daarom besloten om Tyron in een ervaren gastgezin te zetten om hem verder te begeleiden. Tyron spendeerde de eerste weken alleen maar onder de bank en kwam alleen daaronder vandaan om te eten en de kattenbak te gebruiken. Er is niets geforceerd en Tyron mocht zijn eigen tempo bepalen. Dit werd beloond. Uiteindelijk kwam Tyron wel eens “kijken” en het bleek dat hij met snoepjes langzaam aan aangeraakt kon worden. Na drie maanden leerde Tyron dat de mens toch niet zo eng was en dat er ook mooie dingen konden zijn.

Tyron ligt nu elke avond op schoot, wil dan vooral geaaid worden op zijn koppie en is verder met name in de avond actief. Overdag schuilt hij liever, maar laat zichzelf zeker wel eens zien.

Omdat Tyron een traumatische ervaring heeft meegemaakt en geen alledaagse kater is die zomaar in elke situatie past zoeken we een huisje dat niet te druk is. Hij zal baat hebben bij een kattenluik waar hij gebruik van kan maken wanneer hij dat wilt. Ook zal hij het op prijs stellen als hij andere kamers kan gebruiken zodat hij lekker zelf kiest waar hij kan zijn. Hij heeft dan ook geleerd om zelf deuren open te springen!

Ben jij degene met engelengeduld en wil jij graag het vertrouwen winnen van Tyron? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.