Toska

RasMechelse herder
GeslachtTeef
Leeftijd< 1 jaar
Speciale zorgGedragsmedicatie
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf24-10-2022
Registratienummer938
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€300,00

Lieve Toska werd alleen op straat aangetroffen en met de ambulance binnengebracht. Ze was graatmager toen ze gevonden werd. Mogelijk heeft ze al wat langer op straat gelopen of was er al langere tijd niet meer erg goed voor haar gezorgd.

Het is een jonge meid waarvan de leeftijd is geschat onder een jaar. Naast dat ze nog jong is, is ze ook nog een beetje onzeker in het leven. Ze zal om deze twee redenen nog wel wat extra ondersteuning nodig hebben.

Deze lieve meid vind het in de opvang ontzettend stressvol. Ze heeft last van verlatingsangst en dit is iets wat in een huiselijke situatie dan ook stap voor stap moet worden opgebouwd. Om wat rust in haar koppie en lijfje te krijgen tijdens haar stressvolle verblijf bij ons, ondersteunen we haar met medicatie. Dit zal bij een nieuwe adoptant afgebouwd kunnen, het is niet iets wat ze voor de rest van haar leven nodig heeft.

Wanneer ze buiten wandelt kan ze in bepaalde situaties nog wel onzeker of angstig reageren. Op momenten dat ze schrikt is ze ontsnappingsgevoelig en wil ze graag vluchten. Dit zijn momenten dat ze echt moet kunnen rekenen op een stabiele begeleider die weet om te gaan met een onzekere, angstige herder.

Toska zou de steun van een stabiele andere hond goed kunnen gebruiken. Naar andere honden reageert ze over het algemeen positief en vriendelijk, mits de andere hond niet te opdringerig is.

Kun jij Toska de stabiliteit bieden die zij nodig heeft? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en dan plannen we zo snel mogelijk een kennismaking in.