Tijger

RasEuropees
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Registratienummer1223
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Tijger kwam bij ons binnen als een afstandskat. Hij zorgde buiten voor overlast en toen hij daarna binnen werd gehouden werd hij met de tijd steeds gefrustreerder in huis. Dit was natuurlijk voor zowel kat als baasje geen houdbare situatie en zo is hij bij ons terecht gekomen.

In zijn tijd binnen onze opvang bleek dat als hij door meerdere mensen werd gevoerd en gesocialiseerd dat hij dan overprikkeld raakte en angstig gedrag ging vertonen. Zodra we deze variatie van mensen beperkte werd hij een stuk rustiger en vriendelijker.
Ook toen hij verhuisde naar een groter hok was hij in het begin overprikkeld en kon hij uithalen, maar zodra hij wat meer gewend was aan zijn nieuwe plek dan werd hij weer rustiger.
Om deze reden plaatsen wij Tijger alleen in een huishouden waar hij enig kind zal zijn. Een huishouden met andere dieren of kinderen zou veel te druk zijn voor hem. Ook zoeken wij echt iemand die ervaring heeft met katten, hij is geen kat voor beginners.

Wij denken dat Tijger ook wel baat zou hebben aan een stabiel huishouden met veel regelmaat. Verder zou hij echt naar buiten moeten kunnen maar omdat hij eerder al wel eens voor overlast heeft gezorgd is een goed afgesloten tuin of een groot terrein met weinig buren wel belangrijk.

Tijger houd op zijn tijd van een aai over z’n bol maar hij houd ook echt van zijn eigen tijd.

Heb jij ervaring met katten en heb je alle ruimte voor Tijger? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.