Suus

RasAnatolische herder
GeslachtTeef
Leeftijd5 maanden
Speciale zorgNee
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderen>12 jaar
Tuin nodig?Ja
ZindelijkZie tekst
Plaatsbaar vanaf26-02-2024
Registratienummer2898
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€338,25

Suus verblijft momenteel in een gastgezin in de regio Eindhoven

Deze blije pup heeft bij ons de naam Suus gekregen nadat zij helemaal alleen in het bos gevonden is.
Over haar achtergrond is dus eigenlijk niks bekend, want helaas was Suus niet gechipt. Ook qua ras was het in het begin even goed zoeken. Maar inmiddels zijn we er van overtuigd dat Suus een Anatolische herder is.

Voor een nieuwe eigenaar is het belangrijk om jezelf goed in te lezen in het ras.
Suus verblijft op dit moment in gastgezin. Dit vanwege haar socialisatie. We willen natuurlijk dat Suus een goede start in haar leven krijgt. Ook wilde we bekijken hoe Suus zich ontwikkelt.
In het begin merkten we dat Suus een rare huppel in haar lopen had. Om deze reden hebben we het wandelen met Suus rustig opgebouwd. Op dit moment moeten de spieren nog sterker worden en lijkt het steeds beter te gaan. Ze is nog niet 100% zindelijk. Maar dat is ook logisch met haar leeftijd.
Er is inmiddels een röntgenfoto gemaakt en hierop zijn geen afwijkingen te zien, gelukkig. We vermoeden dan ook dat Suus haar spieren gewoon te zwak waren toen zij net bij ons in het asiel zat.

Suus woont bij het gastgezin met 2 andere honden en daar leert Suus veel van. Het alleen blijven doet ze erg goed. Ze kan lekker, op haar kop, in de bench slapen en ook de nachten houdt ze het makkelijk 6 uurtjes vol. Doordat ze met 2 andere honden in huis woont, merken we dat ze hier haar rust minder goed pakt. We denken dan ook dat Suus wel geplaatst kan worden met een andere hond, maar met een mogelijkheid tot apart zetten zodat ze niet helemaal overprikkeld raakt.

Suus doet op dit moment mee aan een trainingstraject in samenwerking met Dutch Cell Dogs. Stichting Dutch Cell Dogs helpt asielhonden en gedetineerden op weg naar een betere toekomst. Samen gaan zij binnen het unieke en succesvolle trainingsprogramma op weg naar een nieuw leven. Hierdoor kan Suus pas geadopteerd worden na 27 februari. Een kennismaking inplannen is wel gewoon mogelijk.

Heb jij de ruimte om deze groeiende, jonge hond een rooskleurige toekomst te geven en ben je bekend met de ras eigenschappen van een Anatool? Schrikt het je ook niet af dat Suus mogelijk 60kg wordt? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.