Stevie

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes, gesteriliseerd
Leeftijd< 1 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf24-03-2022
Registratienummer48
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€180,00

Stevie verblijft momenteel in gastgezin in regio Eindhoven.

Stevie kwam het asiel binnen met een bekkenfractuur, de oorzaak daarvan was onbekend. Gelukkig hoefde ze geen operatie en is ze naar een gastgezin gegaan waar ze verplichte benchrust kreeg om te herstellen. Inmiddels is ze helemaal hersteld en rent en springt en klimt ze alsof er nooit iets gebeurd is. Wel kan het zijn dat ze op latere leeftijd (eerder) slijtage of bijvoorbeeld artrose kan krijgen als resultaat van de fractuur.

Stevie is een heerlijk katje. Ze is speels, kletst gezellig, komt lekker bij je knuffelen en dutjes doen en vindt aandacht fijn. Ze kan lekker op dekentjes kneden en naar je knipogen als ze blij is en gezellig spinnend bij je in slaap vallen. Als ze in een speelse bui is bijt Stevie in bijvoorbeeld je vingers of benen, dat is geen gedrag om aan te moedigen maar ze heeft het nog niet helemaal afgeleerd. Ze is aanhankelijk, graag bij je en vraagt duidelijk aandacht als ze dat wil.

Speeltjes die niet voor katten bedoeld zijn vindt Stevie het leukst; pluggen, haarspeldjes, dobbelstenen, paperclips, etc.. Ze rent hier trots mee rond en raakt ze vervolgens kwijt. Gelukkig kan ze ook heel leuk met kattenspeeltjes spelen. Vooral een speelhengel waar je interactief mee speelt vindt ze leuk om op te jagen. Trots vangt ze dan haar prooi en neemt deze mee naar veilige plekjes.Ze is een echt jagertje en vindt naar buiten gaan dan ook heerlijk. De hele dag door gaat ze het kattenluikje door om achter instecten aan te jagen en om te spelen in de planten. Een tuin waar zij vrij toegang tot heeft is dus erg belangrijk! Een balkon is niet voldoende om haar innerlijke tijger blij te houden.

Stevie is andere katten om zich heen gewend, haar reacties zijn gemengd, maar het zou heel leuk en goed voor haar zijn om met een vriendinnetje (of vriendje) op te groeien. Het liefst natuurlijk een katje van ongeveer dezelfde leeftijd (+/- 7 maanden) en zelfde energieniveau. Stevie zal zeker moeten wennen en ze zal zich in het begin niet van haar beste kant laten zien, maar ze heeft echt behoefte aan een katje om mee te spelen. Ze kan erg intens spelen dus haar nieuwe huisgenootje zal stevig in de schoenen moeten staan om haar aan te kunnen. Stevie heeft niet altijd door wanneer een ander katje niet meer wil spelen. Het is belangrijk dat er dan ook genoeg afleiding voor Stevie is, dat er veel met haar gespeeld wordt en dat ze een tuin in kan zodat de andere kat ook af en toe rust krijgt.

Ben jij op zoek naar een katje dat graag aandacht heeft, bij je wil zijn als je werkt, slaapt, eet, en je trouwe huisgenootje wordt? Vul dan het formulier in voor Stevie en dan plannen we zo snel mogelijk een eerste ontmoeting in.