Sjefke

RasBoomer
GeslachtReu
Leeftijd13 jaar
Speciale zorgMedicatie
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf14-07-2022
Registratienummer382
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Sjefke is een oude heer van 13 jaar oud. Bij Sjefke gaat het allemaal niet meer zo snel. Ondanks zijn leeftijd is hij nog erg vrolijk en geniet hij volop van het leven. Sjefke heeft niet veel nodig, hij wil er gewoon graag bij horen. Sjefke zou ook geschikt zijn voor mensen die niet meer goed te been zijn en lekker een blokje om met hem sloffen. Bij dierenarts controle is gebleken dat hij niet meer optimaal ziet. Het is voor hem dus extra belangrijk om hem rustig te laten wennen aan zijn nieuwe huiselijke omgeving en daarna niet te veel meer te verplaatsen in huis. 

Ook had Sjefke nogal wat rotte tanden in zijn bekkie. Deze zijn onlangs allemaal getrokken en zijn mondje moet nog wat genezen. Voor nu krijgt hij alleen zacht voedsel en waarschijnlijk zal hij hier de rest van zijn leventje op moeten blijven staan. Toen hij bij ons binnenkwam had Sjef nogal last van diarree met het vlees van Royal Canin Gastro Intestinal is dit bijna helemaal verholpen. Ons advies is om hem hier dan ook op te laten. De kosten van deze blikken zijn ongeveer €80,- per maand. 

Hij is sociaal naar andere honden en zou het ook gezellig vinden als er al een hondje in huis is. Deze moet wel rekening houden met zijn oude lijfje dus een jonge drukke hond verwachten wij geen match.

Op 9-8-22 heeft Sjefke een bloedonderzoek gehad, hieruit blijkt dat hij (voor zijn leefttijd) nog het (interne) lichaam heeft van een jonge god. Zijn leverwaarden waren iets verhoogd, maar dit was niet noemenswaardig eigenlijk. Wel heeft Sjefke last van artrose door zijn hele, kleine lijfje. Dit is natuurlijk ook niet gek met de leeftijd die hij heeft. Dit zorgt er wel voor dat Sjefke voor de rest van zijn leven op pijnmedicatie moet, dit om het allemaal zo aangenaam mogelijk te maken voor hem.

Vanwege Sjefke zijn leeftijd wordt hij niet geplaatst met hele jonge kinderen. 

Mist er in jouw hart nog een stukje in de vorm van een klein hondje? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en wie weet begint jullie avontuur sneller dan ooit.