Scrabble & Clever

RasEuropese korthaar
GeslachtPoezen
Leeftijd6 en 5 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenJa, ouder
Buiten/BinnenBuiten (uiteindelijk)
ZindelijkJa
Registratienummer2278 & 2279
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccinaties up-to-date,
neutralisatie en Feliway Help!)
€270
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katWij worden samen geplaatst

Scrabble en Clever werden samen gevonden in een reismandje in het bos door een snuffelende hond die aan de wandel was met zijn baasje. Een duo dat samen werd afgedankt en dus ook samen weer geadopteerd zal moeten worden.  

Scrabble is een zwart-witte poes van 6 jaar oud, inmiddels gesteriliseerd. We kunnen niet uitsluiten dat ze mogelijk een seizoensallergie heeft, dus het is belangrijk om er rekening mee te houden dat hier toekomstige dierenartsbezoekjes voor nodig kunnen zijn.  

Clever is een bruin cypers poesje van 5 jaar oud, ook bij ons gesteriliseerd.  

Toen Scrabble en Clever net werden binnengebracht, waren ze bang en wilden ze niet tevoorschijn komen. Scrabble zat te grommen en wilde alleen eten als er niemand keek. Om beide poezen tot rust te laten komen en te laten herstellen, hebben we ze even apart gezet. Scrabble ging daarna ook erg vooruit. Ze blijkt een bange, maar lieve poes die tijd nodig heeft om te ontdooien. Voorzichtig liet ze zich brokjes voeren in haar reismandje en zelfs een beetje aaien. Daarna kwam ze al spinnend een beetje naar buiten. Ze vindt het gekriebel heerlijk, maar nog erg spannend. Uiteindelijk laat ze zich gewoon aaien en komt ze zelf haar kopjes geven. Ze is nog afwachtend in het contact en kan zich nog wel eens terugtrekken, maar ze boekt duidelijk vooruitgang.  

Clever is wat terughoudender. In het begin verstopte ze zich achter Scrabble, maakt ze geen oogcontact, maar blies gelukkig ook niet als er een hand dichterbij kwam. In eerste instantie wilde ze alleen eten als ze alleen was. Later liet ze zich wel eens wat op haar kopje kriebelen als ze aan het eten was, om zich daarna weer snel terug te trekken achter in haar reismandje. Ze is lief van karakter, maar erg bang. Na een maand bij ons, zie we wel vooruitgang, maar in kleinere stapjes dan bij Scrabble. Clever zal nog wat meer tijd en geduld nodig hebben. Maar de aanhouder zal ook bij haar wel winnen!

Wie laat deze twee lieve dames zien hoe fijn het kan zijn om bij de juiste mensen te wonen, zodat ze weer uit hun schulpje kunnen kruipen en doen waar ze goed in zijn: kroelen en spinnen! ? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.