Rosie Bella

RasDuitse x Hollandse herder
GeslachtTeef
Leeftijd2 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenZie tekst
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderen>15 jaar
Tuin nodig?Ja
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf26-02-2024
Registratienummer2991
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€272,25

Graag stellen we Rosie (Bella) aan jullie voor.


Een tijdje geleden is deze herder bij ons binnen gekomen, nadat haar oude eigenaar helaas niet meer voor haar kon zorgen.
We denken dat Rosie meer uitdaging nodig had dan dat ze kreeg en daarvoor snel gefrustreerd was.
Rosie is in het begin erg afwachtend en kijkt dan ook de kat uit de boom. Inmiddels zijn er meerdere mensen die haar mee kunnen nemen om te wandelen en dit vind Rosie helemaal prima. We zijn aan het trainen met haar dat het niet eng is om aangeraakt te worden en inmiddels kruipt ze (bij haar favoriete wandelaars) bijna op schoot.

We laten Rosie hier uit aan een tuig en merken dat ze hier goed op reageert en ook minder hard trekt. Met de clicker zijn we Rosie aan het leren wat wel gewenst gedrag is aan de lijn en wordt ze veel beloond voor het ontspannen mee wandelen.
Bij het zien van onbekende prikkels zoals fietsers, joggers, raar geluid makende voertuigen en andere honden is het voor Rosie nog lastig. Rosie is wel goed af te leiden met worst op het moment dat ze zo’n prikkel ziet. Je moet er wel bedacht op zijn dat ze soms dus in de lijn hangt.
Hoe ze is naar andere honden weten we niet. We merken dat ze wisselend reageert op onbekende honden. We denken dat ze met geduld en tijd wel geïntroduceerd kan worden aan andere honden. Maar zeker niet aan alle. 

Uitdaging en hersenwerk is iets wat Rosie nodig heeft, want anders gaat ze zich vervelen en gaat ze andere dingen doen om zich bezig te houden. Bij de vorige eigenaar uitte dit zich in het aanblaffen op het moment dat er gekookt werd en Rosie even geen aandacht kreeg. Rosie is een actieve dame die graag aan de slag gaat. Ben jij een buiten mens en lijkt het je leuk om detectie, speuren, behendigheid, lange wandelingen en een gehoorzaamheidscursus te gaan doen. Dan past Rosie in het plaatje. 

Het alleen thuis zijn zal in begin rustig opgebouwd moeten worden. Bij de vorige eigenaar was ze los in huis en sloopte ze niet. Hier in haar kennel sloopt ze ook niks maar merken we wel dat ze onrustig is op het moment dat ze in de avond naar binnen wordt gesluisd en ze alleen achter blijft. 

Rosie Bella doet op dit moment mee aan een trainingstraject in samenwerking met Dutch Cell Dogs. Stichting Dutch Cell Dogs helpt asielhonden en gedetineerden op weg naar een betere toekomst. Samen gaan zij binnen het unieke en succesvolle trainingsprogramma op weg naar een nieuw leven. Hierdoor kan Rosie Bella pas geadopteerd worden na 27 februari. Een kennismaking inplannen is wel gewoon mogelijk.

Kan jij Rosie een tweede kans geven? Zie jij het als een uitdaging om met haar aan de slag te gaan?? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.