Pom

RasPomsky
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgJa, lees in de tekst
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf03-06-2022
Registratienummer163
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Pom verblijft momenteel in gastgezin in regio Eindhoven.

Dit prachtige hondje is onze mooie Pom. Ze werd samen met haar moeder als zwervertje bij ons binnengebracht met de dierenambulance, er meldde zich helemaal niemand voor hen. Gelukkig konden wij de fokker traceren die ons belangrijke informatie (zoals geboortedatum) kon geven en ons wist te vertellen dat Pom een afwijking heeft die patella luxatie heet. Dit is een ontwrichting van de knieschijf, waardoor de knieschijfbanden kunnen oprekken en/of scheuren. Hier ervaart Pom op dit moment geen pijn van en een operatie is op dit moment dus nu niet nodig. Goed om te weten dat een operatie wel mogelijk is en dus misschien iets om over na te denken of onderzoek naar te doen.

Ook krijgt Pom sinds binnenkomst in onze opvang een voedingssupplement die haar angst wat remt of in ieder geval de scherpe kantjes er wat afhaalt: Zylkene. Want één ding is zeker, Pom is ergens erg getraumatiseerd door geraakt wat er nu voor zorgt dat zij eigenlijk continu in ‘survival-modus’ staat. Dit houdt in dat ze continu op haar hoede is, en bij het minste of geringste zomaar kan ontsnappen. Alle nieuwe mensen, geluiden, objecten, omgevingen zijn doodeng voor haar. Ondanks haar angst bijt ze gelukkig niet en blijft ze zachtaardig. In verband met het erg bange karakter van Pom willen we haar een rustig huishouden bieden waar zij niet op haar hoede hoeft te zijn, vandaar dat wij haar niet plaatsen in een huishouden met kinderen.

We zoeken voor Pom iemand die ervaren is met getraumatiseerde, angstige en ontsnappingsgevoelige honden. Een thuis waar zij rustig op haar tempo mag wennen aan de grote wereld en die niet te veel van haar verwacht. Een adoptiegezin waar al een zelfverzekerde, zachtaardige en stabiele hond woont is erg fijn, in het gastgezin trekt Pom veel op met de hond en hier heeft zij duidelijk profijt van.

Heb jij een rustig, stabiel en liefdevol onderkomen te bieden? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en wie weet begint jullie avontuur sneller dan ooit.