Polly

RasBorder Collie
GeslachtTeef
Leeftijd6 jaar
Speciale zorgAllergie
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenJa, vanaf 6 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf24-10-2022
Registratienummer817
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Polly, een ontzettende lieve schat van een Border Collie. Ze komt uit een huishouden van verwaarlozing en is herstellende van een uit de hand gelopen voedselallergie, waarbij de huid zichtbaar aangetast is op haar hele buik, flanken en poten.

Buiten vind ze het soms nog spannend. Ze loopt het liefst in een stevig tempo door en kijkt regelmatig wat om zich heen. Maar maakt flinke stappen in het wennen aan de grote, weide wereld. Tijdens het wandelen heeft ze soms moeite met andere honden en prikkels maar met wat leuke afleiding (balletje of snoepjes) laat ze dit al steeds beter van zich afglijden. Het is niet dat Polly niet sociaal is naar andere honden, want ze heeft op het asiel een aantal honden-vriendinnetjes maar het matcht gewoon niet met elke hond. Bij een juiste en rustige introductie is Polly zeker sociaal met andere honden. Ze is zindelijk in haar kennel en maakt niks stuk. Vrij spelen op de omheinde speelweide met speelgoed en het achterna rennen van de bal vind ze fantastisch! Dan zie je haar ineens helemaal vrolijk opbloeien! 

Polly moet haar hele leven op hypoallergeen dieet blijven, waar haar huidproblemen van kalmeren en wellicht helemaal van gaan herstellen. Polly wordt op dit moment iedere week gewassen met speciale shampoo, dit zal herhaald moeten worden tot ze van de kale plekken af is. Ze heeft op dit moment geen jeuk aan haar huid. Bij adoptie krijgen jullie een fles shampoo mee om de behandeling te blijven herhalen tot ze volledig is hersteld. Daarna moet in overleg gekeken worden of we kunnen stoppen met het wassen en alleen de speciale voeding voldoende is om haar huid rustig te houden.

Voor deze zwart witte leukerd zoeken we een rustig persoon of stel, die haar op haar tempo laat wennen aan van alles zoals bezoek, uitlaten, met haar spelen en aan menselijke aandacht. Het liefste geen katten en beter zonder hele kleine kinderen (<6 jaar). Een huishouden waarbij ze niet al teveel alleen thuis hoeft te zijn. In haar kennel zie je haar hunkeren naar een lief baasje met een fijne veilige plek. Bij een juiste match kan ze bij andere honden geplaatst worden.

Het is onbekend of Polly steriel is. Ze is bij ons nog niet loops geweest. Polly is een lieve dame van +/- 6 jaar oud.

Past Polly precies in jouw leven en schrikt een allergie jou niet af? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en dan plannen we zo snel mogelijk een kennismaking in.