Phi en Helia

SoortKonijn
GeslachtRammelaar (gecastreerd) en voedster (gesteriliseerd)
Diernummer1175
KoppelJa
Moet bij soortgenotenNee
Geschatte geboortedatum09-2022
Plaatsbaar vanaf17-02-2023
Adoptietarief
(incl. vaccineren en castreren)
Samen €135,00

Helia en Phi zijn samen met zo’n 25 andere konijntjes aangetroffen in een schuur. Ze waren duidelijk niet aan mensen gewend en waren in het begin heel erg bang en schrikachtig. Om deze reden hebben we besloten ze te koppelen, zodat ze in ieder geval een gezellig maatje zouden hebben. De koppeling ging ook heel erg goed, en ze zijn echt heel blij met elkaar. Ze liggen vrijwel altijd samen of gaan samen voorzichtig op verkenning.

Helia is bij ons binnengekomen met een afwijkende stand van haar achterpoten. Ze loopt hierdoor iets moeilijker, maar ze heeft er geen pijn aan. Ze kan er zelfs gewoon mee springen en rennen. We raden aan om haar niet te huisvesten op een gladde ondergrond, omdat ze anders weg zal glijden. Helia is nog steeds een erg bang konijn door alles wat ze heeft meegemaakt en ze zal waarschijnlijk nooit heel tam worden. Ondanks dat, denken we dat ze een heel gelukkig leven kan leiden als ze gewoon lekker konijn kan zijn. Als je heel geduldig bent en rustig bij haar gaat zitten, durft ze wel voorzichtig te komen snuffelen.

Pluizige Phi hebben we echt zien ontdooien en hij blijkt ondanks zijn verleden wel heel nieuwsgierig te zijn, zelfs naar mensen toe, ondanks dat hij ze nog wel heel spannend vindt. Toen hij net bij ons binnenkwam verstopte hij zich alleen maar in zijn huisje en schrok hij als er iemand voorbij liep, maar nu is hij opgebloeid tot een levendig en speels konijntje, die gek is op zijn vriendinnetje. Hij vindt aanraking door mensen nog wel een iets te grote stap, dit laat hij goed merken door op de grond te stampen. Maar toch denken we dat als hij in een rustige omgeving zit waar hij lekker zichzelf kan zijn, hij op den duur wel tam kan worden.

Helia en Phi zijn geen beginners konijnen en zijn echt op zoek naar een rustig huis, zonder (jonge) kinderen of andere huisdieren. Het is voor dit duo vooral belangrijk dat ze een mooi ruim verblijf hebben waar ze lekker konijn kunnen zijn, dus ze moeten kunnen rondrennen, knagen, springen en misschien zelfs graven. Dat gunnen we ze van harte. 

Heb jij genoeg liefde en geduld om Phi en Helia het beste van de wereld te laten zien? Vul onderstaand intakeformulier in zodat we zo snel mogelijk een speeddate kunnen inplannen!