Pelle

RasEuropese korthaar
GeslachtKater
Leeftijd7 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenJa
Moet naar buiten kunnenJa
ZindelijkJa
Registratienummer1627
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€122,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat is erg aanhankelijk en wil veel aandacht van u

Pelle werd in april gevonden in Son en Breugel. Hij verbleef al jaren in de buurt van de melder. Pelle kwam via de dierenambulance in de opvang terecht en bleek tam, maar hij voelde zich niet goed. Hij zat vol teken, krassen en korsten, had een wondje op zijn neus en een litteken op zijn rechteroog. Verder had hij opvallend korte snorharen, maar die groeien naar verloop van tijd gelukkig weer aan.

Bij controle bleek ook dat hij geen hoektanden meer had en een gebitsbehandeling nodig was. Zijn gebit werd gereinigd en zijn hoektandrestanten weggefreest, die waren vergroeit met het kaakbot. Pelle had een abces aan zijn linker voorpoot, vanaf de elleboog tot aan zijn voet. Zijn voorpoot werd behandeld en is niet meer pijnlijk en dik. Uit een FIV test bleek gelukkig dat Pelle geen FIV heeft. Hij is in de opvang ook ontvlooid, ontwormd, gechipt, geënt en gecastreerd. Hij is goed hersteld en kan er weer tegenaan. Kortom: Pelle heeft van alles meegemaakt maar nu is Pelle 2.0 is klaar voor adoptie!

Pelle verblijft nu ongeveer een maand in de opvang, en sinds kort op de afdeling plaatsbaar. De kat zoekt graag fysiek contact met mensen, bleek al uit zijn tijd in de quarantaine. Als je hem benadert, begroet Pelle je vaak met kopjes. Je kunt hem makkelijk aanhalen. Pelle vindt het heerlijk om gekamd te worden. Dat is handig, want hij is – net zoals veel katten nu – in de rui.

De rode rakker toont in de opvang (nog) geen interesse in spelen, bijvoorbeeld met een balletje of hengeltje. Maar een nieuw baasje kan het toch weleens proberen. Pelle vindt het buiten fijn, maar kan zich indoor ook prima vermaken.

Pelle is een aanhankelijke, wat oudere kater. Hij kan het best geplaatst worden in een sociale omgeving, waar hij aandacht krijgt en lekker kan kroelen en chillen.

Ben jij degene die Pelle zijn welverdiende 2e kans kan geven? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.