Nacho

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgLevenslang medicatie voor epilepsie
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf13-05-2022
Registratienummer154
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Deze hunk heet Nacho. Hij werd op straat gevonden, in een vuilniscontainer met een pak yoghurt om zijn hoofd. Nacho heeft het niet makkelijk gehad, vermoedelijk heeft hij langere tijd op straat geleefd.

In de opvang was al snel duidelijk dat Nacho niet de ‘gemiddelde’ zwerfkat was. Zijn emoties konden heel snel schakelen tussen poeslief en ontzettend kattig. Op een gegeven moment werd duidelijk dat Nacho medisch niet helemaal in orde was. Hij had last van insulten van epilepsie, mogelijk werd hierdoor ook zijn vrij prikkelbare karakter aangewakkerd. Sinds hij hiervoor medicatie krijgt is zijn gedrag er echt enorm op vooruit gegaan. Helaas heeft hij toch nog af en toe last van epileptische aanvallen. Gelukkig niet meer zo heftig als voorheen, maar helemaal weg zijn ze dus niet. Nu is het in de opvang natuurlijk best wel rumoerig met de andere kattenvriendjes op de afdeling, dus mogelijk op nieuw adres trekken deze insulten dus ook weg.

De kosten voor de medicatie zijn erg goed te overzien. Vaak zijn de tabletten in doosjes van 250 stuks te koop voor ongeveer €60,-. Nacho krijgt op dit moment 1,25 tablet per dag. Met deze dosering zijn de kosten ongeveer €10,00 per maand. Wel zal Nacho deze medicatie voor de rest van zijn leven moeten krijgen en mogelijk moet de dosering naarmate hij ouder wordt wat worden opgehoogd.

Buiten zijn medische kwaaltje om is Nacho een ontzettend leuke jongen. In de opvang vraagt hij veel om aandacht en vindt het dan ook heerlijk als hij deze krijgt. Van een aai over zijn bolletje is hij zeker niet vies. Wij kunnen niets anders dan hopen dat je net zo verliefd bent geworden als wij zijn op die prachtige ogen van hem.

Kort geleden werd Nacho geadopteerd. Maar na een weekend waarin hij veel insulten kreeg was al vrij snel duidelijk dat een “levendig” huishouden (met andere huisdieren) teveel is voor hem. Helaas moest hierdoor de keuze worden gemaakt om Nacho terug te brengen naar de opvang. Dit maakt dat Nacho al ruim 220 dagen op zoek is naar een plek die hij thuis mag noemen.

Om Nacho zijn leefomgeving enigszins rustig en voorspelbaar te houden (in verband met zijn epilepsie) plaatsen wij hem niet in een huishouden met kinderen of andere huisdieren. Deze zijn mogelijk veel te druk voor hem. We zoeken een thuis waar niet ieder weekend feestjes zijn, of waar veel kinderen of honden over de vloer komen. Rustige mensen, die hem een rustig en voorspelbaar thuis kunnen bieden. Ervaring met epilepsie bij huisdieren is geen must, maar zou in het geval van Nacho erg fijn zijn.

Verder zoeken wij een huishouden waarin hij lekker als binnenkat gehouden wordt zodat hij zeker weten 2 x daags zijn medicatie binnenkrijgt. Een uitstapje op een afgezet balkon of in een kat-proof afgeschermde tuin zou fijn zijn zodat hij af en toe een frisse neus kan halen, maar is geen vereiste.

Nacho is in de afgelopen tijd een beetje aangekomen doordat hij 2 x daags medicatie krijgt en dus ook met regelmaat extra natvoer krijgt. Inmiddels staat hij ook op een dieet om zijn gewicht weer naar beneden te krijgen. Het is het advies aan de eigenaar om hier mee door te gaan tot hij zijn ideale gewicht heeft bereikt.

Vindt jij het niet erg dat Nacho dagelijks medicatie nodig heeft om zijn epilepsie in toom te houden? Vul dan het formulier in en dan plannen we zo snel mogelijk een eerste ‘date’ in.