Nacho

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgLevenslang medicatie voor epilepsie
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf13-05-2022
Registratienummer154
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Deze hunk heet Nacho. Hij werd op straat gevonden, in een vuilniscontainer met een pak yoghurt om zijn hoofd. Nacho heeft het niet makkelijk gehad, vermoedelijk heeft hij lange tijd op straat geleefd.

In de opvang was al snel duidelijk dat Nacho niet de ‘gemiddelde’ zwerfkat was. Zijn emoties konden heel snel schakelen tussen poeslief en ontzettend kattig. Op een gegeven moment werd duidelijk dat Nacho medisch niet helemaal in orde was. Hij had last van insulten van epilepsie, mogelijk werd hierdoor ook zijn vrij prikkelbare karakter gevoed. Sinds hij hiervoor medicatie krijgt heeft hij geen insult meer gehad en lijkt zijn gedrag er echt enorm op vooruit te zijn gegaan.

De kosten voor de medicatie zijn erg goed te overzien. Vaak zijn de tabletten in doosjes van 250 stuks te koop voor ongeveer €60,-. Nacho krijgt op dit moment 2 x daags 0,5 tablet. Met deze dosering zijn de kosten ongeveer €7,50 per maand. Wel zal Nacho deze medicatie voor de rest van zijn leven moeten krijgen. Wanneer je het pilletje wat vergruist en in wat vlees doet eet hij het super netjes op, geen gestoei dus.

Buiten zijn medische kwaaltje om is Nacho een ontzettend leuke jongen. In de opvang vraagt hij veel om aandacht en vindt het dan ook heerlijk als hij deze krijgt. Van een aai over zijn bolletje is hij zeker niet vies. Wij kunnen niets anders dan hopen dat je net zo verliefd bent geworden als wij zijn op die prachtige ogen van hem.

Om Nacho zijn leefomgeving enigszins rustig en voorspelbaar te houden (in verband met zijn epilepsie) plaatsen wij hem niet in een huishouden met kleine kinderen. Deze zijn mogelijk veel te druk voor hem.

Nacho vind het erg fijn om in zijn buitenverblijf te zijn en van de zon te genieten. We willen daarom dat zijn nieuwe thuis in ieder geval een fijn buitenterrein heeft waar hij van de frisse lucht kan genieten.

Vindt jij het niet erg dat Nacho dagelijks medicatie nodig heeft om zijn epilepsie in toom te houden? Vul dan het formulier in en dan plannen we zo snel mogelijk een eerste ‘date’ in.