Morris

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd< 3 jaar
Speciale zorgLees de tekst
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
kan bij kinderenJa
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf08-06-2022
Registratienummer231
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Dit prachtige snuitje is van onze knappe Morris. Als zwervertje bij ons binnen gebracht nadat mensen zagen dat hij buiten op straat wat mank liep. Er meldde zich helaas geen eigenaar voor hem, dus droegen wij de zorg voor hem. Bij onderzoek door de dierenarts en röntgenfoto’s kwamen we er achter dat Morris een gebroken achterpoot had. Mogelijk is hij aangereden geweest.

De dierenarts wilde de poot een kans op herstel geven waardoor Morris een spalk rond zijn achterpoot kreeg. Na een aantal weken bleek de breuk weer geheeld te zijn en hoefde hij dus geen pootamputatie te ondergaan. Kleine geluksvogel! Wel is deze poot natuurlijk kwetsbaarder dan een poot die nooit gebroken is geweest. Op dit moment krijgt hij geen (pijnstillende) medicatie voor zijn poot, maar mogelijk heeft hij in de toekomst wel ondersteunde medicatie nodig voor zijn gewrichten. Er is een grotere kans op artrose in deze poot.

Omdat we niet weten of Morris (weer) even snel en flexibel is als iedere andere kat willen we hem liever niet op straat hebben rondlopen. Mogelijk zou hij niet snel genoeg weg kunnen rennen voor auto’s of andere gevaren. Wel staat een tuin erg hoog op zijn verlanglijst. Dit omdat Morris enorm veel energie heeft. Hij klimt, rent en jaagt als hij de kans krijgt. Een fijne tuin waar deze hobby voorgezet kan worden is dus zeker een must.

Van knuffelen op zijn tijd houdt Morris ook zeker weten. Jouw schoot is een prima plek om zijn avonturen van de dag rustig te kunnen laten bezinken.

Heb jij een plekje in je hart over voor Morris? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden!