Moos

RasEuropese korthaar
GeslachtKater, gecastreerd
Leeftijd1 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenOnbekend
Kan bij kattenOnbekend
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf25-04-2022
Registratienummer153
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutraliseren, carrier)
€130,00

Deze lieverd is onze Moos een goedgemutste kater. Helaas is Moos teruggekomen van zijn vorige adoptieadres, het was niet helemaal de match die beide partijen in gedachte hadden. Tijd om nogmaals op zoek te gaan naar een fijn thuis!

Doordat Moos al eens geadopteerd is weten we iets meer te vertellen hoe hij in een huiselijke situatie is. Hij heeft erg veel behoefte aan een groot binnen- en buitenterrein waar hij heerlijk kan rennen, vliegen en jagen, want met momenten lijkt Moos onvermoeibaar. Een thuis met een kattenluik waardoor hij dus op eigen initiatief naar binnen en buiten kan lijkt wat ons betreft geen overbodige luxe.

Het is ook van belang dat er dagelijks tijd wordt vrij gemaakt om met hem te spelen, dit om eventuele verveling tegen te gaan. Wat ook kan helpen is om zijn voer in een voerpuzzel aan te bieden. Want behalve een energieke jongen, is Moos ook een enorme schokker als het om eten gaat.

Het probleemgedrag wat Moos vertoonde bij zijn adoptieadres is dat hij zijn nagels ging scherpen aan de spijkerbroeken van de mensen des huizes. (Ook als er in die broeken benen zaten.) Mogelijk is dit gedrag iets wat voortkomt uit verveling. (Of een stuk socialisatie die hij in zijn jongere jaren heeft gemist) Wij hopen dan ook dat wanneer Moos voldoende uitdaging heeft in- en buitenshuis dit gedrag niet meer zal voorkomen.

Verder houdt hij echt wel van een aaitje op zijn tijd, maar dit is niet zijn grootste hobby. Dit zou eventueel in een later stadium wel nog kunnen komen. Dit is dus geen kat voor mensen die per definitie op zoek zijn naar een schootkat, maar het eventueel niet erg vinden als dit misschien in de toekomst wel gebeurd.

Heb jij genoeg ruimte te bieden aan deze jonge doerak? Vul dan hieronder zijn intake formulier in, dan kan er snel een eerste date ingepland worden!