Molly

RasShiba Inu
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Leeftijd4 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenOnbekend
Kan bij kinderenNee
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf16-09-2023
Registratienummer1960
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€247,50

Molly verblijft momenteel in een gastgezin in regio Eindhoven

Molly Molly, prachtig Shiba Inu teefje van ongeveer 4 jaar oud. Molly is bij ons binnen gekomen als zwaar getraumatiseerde en verwaarloosde fokteef uit de broodfok. Ze verkeerde in een staat van paniek, vluchtreactie of bevriezen en was daarnaast vel over been. Je zag veelal neurotisch gedrag, vermoedelijk van veel opgesloten zitten en enkel rondjes kunnen rennen in kleine ruimtes.

Als Molly gestrest is of in nieuwe situaties zie je haar terugvallen in dit gedrag, maar bij veel stabilisering met rust en regelmaat gaat ze supergoed vooruit. Ze maakt iedere dag kleine stapjes. We zoeken daarom ook een ervaren nieuw baasje, welke hier feeling mee heeft plus ervaring met ontsnappingsgevoelige honden.
Een lief baasje, die niet direct teveel vraagt van dit gevoelige hondje qua knuffelen en drukkere situaties opzoekt, maar dit langzaam aftast. Kinderen en drukke gezinnen zijn daarom ook niet passend bij Molly. Van daaruit heeft ze zelf de ruimte om naar je toe te leren groeien en op haar plek te landen. Je ziet dan een ontzettend leuk warm speels diertje naar voren komen, die zelf naar je toe komt voor aandacht als ze het vertrouwt. Dan vindt ze kriebels op de rug geweldig!

Molly is aan het opbloeien in gastgezin en het leven is voor haar nu fun, zeker nu ze het spelen heeft leren kennen, om met andere hondjes te zijn en te kunnen spelen. Ze komt ineens helemaal los. Wij denken dat ze bij mensen alleen langer in het oude gedrag blijft hangen. We plaatsen haar daarom enkel bij een stabiele andere hond/honden, waar ze zich aan kan optrekken en eindelijk kan genieten van een leuk en speels leven.

Regelmatig pakt ze ook zelf speelgoed. Het introduceren of gooien van speelgoed is spannend voor haar, maar gaat graag zelf met een flosje aan de haal. Vlinders, vliegen en vogels vindt ze geweldig en jaagt er enthousiast op. Molly is verder een rustig hondje naast haar getraumatiseerde kant. Ze ligt graag lekker lui, geniet van de rust en heeft een kalme maar speelse energie binnenshuis. Als ze op haar gemak is zijn ritjes in de auto, mits de andere honden dat ook geen probleem vinden, ook helemaal prima.

Ze vindt het fantastisch om mee te gaan wandelen, dan staat ze inmiddels fier klaar voor het anti-ontsnappingstuigje. Zeker in een rustige natuur omgeving. Een omgeving met meer prikkels is niet helemaal haar ding en dient langzaam opgebouwd te worden. Molly heeft een voedselovergevoeligheid voor bepaalde diersoorten en soorten voer, met name kip. Dit is onder controle met het eten van vriesvlees rund en blik of vries wild.

Ze is tuinzindelijk en doet steeds vaker ook haar behoefte tijdens de wandeling, al heeft ze vaak minder rust als ze in het bijzijn van mensen en allerlei prikkels haar behoeftes moet doen. Waarbij ze het ook lang kan gaan ophouden. We zoeken daarom het liefst een baasje met een goed afgezette/dicht omheinde tuin, waar ze nergens weg kan.

Molly kan vrij goed ruime tijdsblokken alleen zijn en je hebt er een braaf hondje aan. Als ze het op een gegeven moment, bijvoorbeeld na een nacht voldoende vind, kan ze wel eens aanhoudend aan de deur gaan krabben. Verder zie je amper sloopgedrag.
De bench vindt ze niet leuk en hoefde ze daarom niet in de opvang. Waarschijnlijk heeft ze daar trauma’s van uit de broodfok. Ze is het liefst samen met de andere hondjes en vindt het steeds moeilijker daar los van te zijn.

Hopelijk komt heel gauw haar foreverhome op het pad met lieve kameraadjes en een zachtaardig, inzichtelijk top baasje!

Ben jij degene met geduld die rust en regelmaat kan bieden? Vul dan onderstaand intakeformulier in en wie weet kunnen jullie binnenkort van start!
Wacht even!

Voor je een hond in huis haalt zijn wij benieuwd of je weet wat er allemaal bij komt kijken. Lees je in door middel van deze
LICG huisdierenbijsluiter. Heb je daarna nog vragen? Wij beantwoorden ze graag.