Misty

RasEuropese korthaar
GeslachtPoes
Leeftijd5 jaar
Speciale zorgNee
Kan bij hondenNee
Kan bij kattenNee
Kan bij kinderenNee
Moet naar buiten kunnenJa
ZindelijkJa
Registratienummer1614
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€122,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat moet naar buiten kunnen

Misty is een vijfjarige poes, waarvan afstand is gedaan door haar baasjes. Ze werd ooit geadopteerd uit voormalig asiel de Doornakker waar ze als moederpoes binnenkwam. Na een verhuizing vertoonde Misty onvoorspelbaar gedrag. Ze viel naar ze uit waardoor ze afstand hebben gedaan om haar een beter huisje te kunnen geven. Ze vocht weleens met de buurtkatten.

In de opvang is Misty ontwormd en geënt. Er waren twijfels over haar zicht. Uit testen bleek gelukkig dat ze prima kan zien. Een urineonderzoek wees uit dat ze normaal plast en gezond is.

Hier in de opvang maakt Misty graag op eigen initiatief contact met mensen en begroet je dikwijls met de staart omhoog. Ze schuurt langs je af, geeft kopjes en klimt soms op je schoot. Ze vindt het fijn om te knuffelen, soms kort dan weer langer en gaat daarna haar eigen gang. Ze is erg gevoelig voor aanrakingen, benader haar daarom rustig en maak geen plotselinge bewegingen.

Misty toont hier geen interesse in spelen maar vanuit haar oude baasjes hebben we gehoord dat veters en matatabi stokjes haar favoriet zijn om mee te spelen. Ze kan met een kattenluikje omgaan. De kroelkop vindt het binnen fijn, maar gaat ook graag naar buiten. Omdat ze nogal een schrokkop is, adviseren we een voerpuzzel of een voerautomaat met kleine porties. De gevoelige pluizenbol kan het best geplaatst worden in een rustige omgeving, waar ze lekker kan kroelen, rondbanjeren en relaxen. Ze kan helaas niet bij andere katten of honden worden geplaatst. Een woning met jonge kinderen geeft haar vermoedelijk te veel stress.

Ben jij degene die Misty tijd en ruimte kan bieden? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.