Millie

RasKruising, langharig
GeslachtPoes
Leeftijd11 maanden
Speciale zorgJa, vachtverzorging
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenJa, vanaf 12
Binnen/buitenBuiten
ZindelijkJa
Registratienummer1408
Adoptietarief
(incl. chippen, vaccineren,
neutralisatie)
€172,50
Belangrijkste aandachtspunt voor deze katDeze kat moet de tijd krijgen om te wennen en moet naar buiten kunnen

Millie zit in een gastgezin in regio Eindhoven.

Millie is een dame van ongeveer 1 jaar jong. Helaas heeft het dametje weinig socialisatie gehad waardoor ze mensen graag nog van een afstand bekijkt. 
 Na acht weken in het huis van het gastgezin te hebben gezeten mocht ze dan eindelijk te tuin gaan trotseren. Hier kwam al snel naar voren dat Millie een echte buitenkat is. Waarbij ze de acht weken binnen veilig onder de bank of op de eetkamerstoelen lag, is ze buiten helemaal opgefleurd. Van jagen op insecten tot genieten in de zon, ze vind het heerlijk. Elke dag komt ze met een zanderig lijf hoi zeggen. Ze komt eten en wat knuffels halen maar binnen wil ze niet meer zijn. Door deze gedragskenmerken denken we dan ook dat Millie een half wild dametje is. Hierdoor moet Millie naar buiten kunnen, een balkon gaat niet voldoende zijn.

Omdat Millie een halflanghaar is heeft ze vachtverzorging nodig. Er zal ook regelmatig een haarballetje liggen en kleding is niet veilig voor haar rui. Er wordt getraind met de borstel maar dit is nog wat eng dus ook hier is wat geduld voor nodig. Klitten zijn zeer pijnlijk voor langharige katten dus het is belangrijk om haar vacht in de gaten te houden.
Ook heeft ze een iets platter kopje, mogelijk zit er dan ook iets van pers in haar bloedlijn. Zeker kunnen we hier niet van zijn want ze is nou eenmaal op straat gevonden. Houdt hier ook rekening mee dat ras-katten wat meer kwaaltjes kunnen hebben dan een “vuilnisbakken” rasje. Op het moment is hier niets van te merken maar ze is dan ook nog een jonge dame!

Omdat Millie in gastgezin zit is ze niet op te zoeken in ons dierenasiel, u kunt via het intake formulier interesse tonen. Bij een mogelijke match zal het gastgezin contact met u opnemen voor een eerste ontmoeting.

Dus heb jij voldoende ruimte, ervaring, geduld en tijd voor Millie? Vul dan hieronder het intake formulier in, dan kan er snel een eerste ontmoeting ingepland worden.