Luna

RasJack Russel
GeslachtTeef
Leeftijd2 jaar
Speciale zorg
Kan bij hondenJa
Kan bij kattenJa
Kan bij kinderenVanaf 12 jaar
ZindelijkJa
Plaatsbaar vanaf09-06-2022
Registratienummer304
Adoptietarief
(incl. chippen en vaccineren)
€240,00

Deze jonge, knappe dame is bij ons gekomen zonder dat wij iets weten van haar voorgeschiedenis. Ze is onderkoeld uit het water gered door een omstander die haar in het kanaal had zien liggen.  

Eenmaal opgedroogd, opgewarmd en gewend is er een hondje tevoorschijn gekomen die het leven tegemoet treedt met een gezonde dosis zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en levenslust. Voor een Jack Russel vertoont ze opvallend gebalanceerd gedrag. Ze heeft een goede dosis energie, maar heeft hierbij geen zenuwachtig, grenzeloos gedrag wat bij Jack Russels voor kan komen. Mits goed begeleid in een huislijke omgeving verwachten we hier geen veranderingen in.  

Haar enthousiasme is aan haar hele lichaamshouding en gedrag te merken als je contact maakt met haar na afwezigheid. Ben je bekend voor haar, zal ze meteen op je af komen en laat ze zich graag aanhalen. Daarbij kan ze tegen je aanspringen, maar op het moment dat je zelf zakt in je houding, blijft ze met vier pootjes op de grond.  

Luna is goed gesocialiseerd met mensen, op straat en in dagelijkse handelingen. Ze is niet bekend met basiscommando’s als zit, lig. We verwachten dat haar dit nooit is geleerd, maar ze loopt heel goed mee zonder te trekken aan de lijn en is in haar aandacht gericht op degene die haar uitlaat.  

Onbekende volwassenen treedt ze zelfs met nieuwsgierigheid tegemoet. Op haar tempo komt ze dichterbij, zal ze zich soms in eerste instantie wat kleiner maken, wegdraaien of wegkijken, maar dit duurt maar kort.  

Ze is op straat helemaal niet schrikkerig voor geluiden, verkeer, onverwachte situaties. Ze lijkt gewend aan andere huisdieren. Hooguit kijkt ze een keer en loopt ze lekker door.  

Grote honden vindt ze spannend, gaat ze naar kijken, maar zal ze zeker niet uit zichzelf opzoeken. Kleine honden stapt ze wel op af en maakt ze op een rustige manier kennis. Mocht een nieuwe eigenaar al een hond hebben, dan achten we dit zeker mogelijk als er een goede match is tussen de hond en Luna. Kennismakingen, wennen aan elkaar kan op het asiel.  

Ze laat bij ons geen agressie zien, maar heeft wel een aantal keren laten zien dat ze er een overduidelijke hekel aan heeft als er te veel aan haar lijf wordt gezeten. Onderzoek door een dierenarts of een tuigje aandoen verloopt rustig als ze afgeleid wordt met een voertje. Anders kan naar je hand gaan grommen of happen.  

Wij zouden haar niet willen plaatsen op een plek met kleine kinderen. Niet omdat ze hier zelf niet mee om kan gaan, maar meer omdat kleine kinderen de grenzen van haar onvoldoende kunnen inschatten, waardoor zij in een benauwde situatie terecht kan komen. Wij verwachten dat ze in een gezin met kinderen vanaf een jaar of 10-12 zou kunnen functioneren, mits ze kunnen afstemmen op de grenzen en behoeften van Luna. 

Kortom… Luna is een heerlijke lieve hond die op zoek is naar een nieuw baasje of gezin!!! Het liefst een plek waar tijd en ruimte is om zowel actief te zijn, lekker veel te wandelen, spelletjes te doen met piepspeeltjes, maar zeker ook om lekker te knuffelen en languit op een fijn plekje te gaan liggen slapen.  

Heb jij zin om samen met deze dame het avontuur aan te gaan? Vul dan onderstaand het intakeformulier in en wie weet begint jullie avontuur sneller dan ooit.